Cum trebuie sa arate din punct de vedere al mobilierului o firma de succes?

Mediul de afaceri se dezvolta din ce in ce mai mult si in tara noastra, lucru datorat oportunitatilor oferite in mod special de fondurile europene. Acestea sunt atat de usor de obtinut incat numai cine nu vrea nu isi incearca norocul in domeniul antreprenoriatului. Pentru a reusi insa in acest domeniu de activitate este nevoie de respectarea anumitor criterii, cel estetic si functional fiind doua dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tina cont un manager in cazul in care vrea ca firma lui sa aiba cat mai multi clienti si implicit un profit cat mai mare. Avand in vedere importanta celor doua criterii, iata cum trebuie sa arate din punct de vedere a mobilierului incaperile unei firme profesioniste din toate punctele de vedere:

De foarte multe ori sala de asteptare este primul loc cu care intra in contact un client care merge intr-o firma. Pentru ca prima impresie conteaza, aceasta camera trebuie sa ofere o atmosfera relaxanta si placuta, dar in acelasi timp sa ofere senzatia profesionalismului ce caracterizeaza firma. Aceste lucruri pot fi obtinute prin utilizarea unor piese de mobilier confortabile, cum ar fi de exemplu fotoliile ori canapelele precum si prin utilizarea masutelor pentru servirea cafelei ori a altor bauturi. De asemenea, dotarea salii de asteptare cu un mini bar, de unde clientul sa poata servi diferite chestii cat asteapta reprezinta o alta idee foarte buna.

Biroul managerului este una dintre cele mai importante incaperi din cadrul unei firme deoarece in interiorul acestuia se negociaza cele mai importante contracte ale firmei. Avand in vedere acest lucru, mobila birou din cadrul biroului managerului trebuie sa fie de cea mai buna calitate, atat din punct de vedere optic cat si functional. Nu doar mob24ila birouri impresioneaza in cadrul unui birou ci si modul in care acesta este amenajat poate influenta atat in mod pozitiv cat si in mod negativ perceptia celor care intra in aceasta incapere. Pentru ca impresiile sa fie cat mai pozitive, crearea unei atmosfere relaxante dar serioase reprezinta criteriul ce nu trebuie pierdut din vedere in momentul in care se amenajeaza biroul managerului.

Nu doar in cadrul biroului managerului se iau cele mai importante decizii ci si in sala de sedinte, aceasta fiind o alta incapere ce trebuie sa arate ireprosabil din punct de vedere al mobilierului si nu numai. Masa sau mesele de sedinte, fotoliile, videoproiectorul sunt doar cateva dintre piesele ce nu trebuie sa lipseasca din dotarea unei sali de sedinte.

Chiar daca spatiul de lucru al angajatilor este ultima incapere pe care o prezint in cadrul acestui articol, acest lucru nu inseamna ca acest spatiu trebuie lasat la urma in momentul in care vine vorba despre mobilarea spatiului dintr-o firma. Pentru ca productivitatea trebuie sa fie criteriul numarul 1 dupa care se efectueaza dotarea spatiilor de lucru, acestea trebuie echipate cu mobilier de ultima generatie care sa ajute la simplificarea activitatilor pe care angajatii le au de indeplinit pe parcursul unei zile.

Spune si tu parerea...