Cum se realizeaza vopsirea in camp electrostatic?

In industrie dar nu numai vopsirea in camp electrostatic reprezinta ce-a mai buna metoda de vopsire ce poate fi utilizata in acest moment. Acest lucru se datoreaza avantajelor pe care acest tip de vopsire o ofera atat celor care lucreaza cu acest tip de vopsire electrostatica cat si beneficiarilor acestui serviciu. Pentru ca avantajele oferite de catre acest tip de vopsire sa fie cat mai multe cei care lucreaza cu aceasta tehnologie de vopsire trebuie sa respecte anumiti pasi. In cazul in care unul dintre acesti pasi este ignorat ori este tratat cu superficialitate calitatea vopsirii in camp electrostatic va avea de suferit. Pentru ca acest lucru nu este dorit nici de catre utilizatorii acestei tehnologii de vopsire nici de cei care au nevoie de acest serviciu iata care sunt pasii de care trebuie sa se tina cont pentru ca vopsirea in camp electrostatic sa se desfasoare in cele mai bune conditii:

  1. La fel ca in oricare alta operatiune pregatirea suprafetei asupra careia urmeaza sa se intervina reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi ce trebuie efectuati. Avand in vedere ca in procesul de vopsire in camp electrostatic aceasta operatiune este vitala pentru obtinerea unui rezultat pe masura asteptarilor recomand apelarea doar la firmele care au o experienta vasta in acest domeniu de activitate. Servicii de vopsire electrostatica Analko Aluminium reprezinta una dintre firmele pe care atat eu cat si cei care au apelat la serviciile acestei firme o recomanda. Pe langa experienta pe care acestia o au in domeniul vopsirii in camp electrostatic, personalul calificat precum si utilizarea celor mai moderne echipamente reprezinta motivele pentru care recomand Analko Aluminium atunci cand este nevoie de o firma care ofera servicii de vopsire in camp electrostatic. Revenind la operatiunea de pregatire a suprafetei, in timpul acestei operatiuni se indeparteaza toate impuritatile prezente pe suprafata ce urmeaza a fi vopsita astfel incat rezultatul final sa aiba de suferit de pe urma impuritatilor.
  2. Aplicarea vopselei pulbere reprezinta ce-a de-a doua operatiune ce trebuie executata in timpul vopsirii in camp electrostatic. Pentru ca rezultatul final sa nu aiba de suferit, in timpul acestei operatiuni trebuie utilizate atat echipamente de ultima generatie precum si vopsea pulbere de ce-a mai buna calitate. Deoarece utilizarea acestor lucruri inseamna o cheltuiala in plus, costul final de productie poate fi mai mare decat te-ai astepta ori decat este in alta parte. Din acest motiv recomand ca in momentul in care apelezi la o firma de vopsitorie in camp electrostatic sa te interesezi si ce tip de vopsea pulbere utilizeaza precum si ce echipamente. In cazul in care acestea sunt de ultima generatie costul cerut din punctul meu de vedere nu mai este atat de important deoarece rezultatul final face toti banii.
  3. Polimerizarea suprafetelor vopsite in camp electrostatic reprezinta ultima operatiune ce trebuie executata in procesul de vopsire in camp electrostatic. Aceasta operatiune presupune incalzirea pieselor vopsite la o temperatura de 200 grade Celsius prin intermediul unui cuptor.

Dupa cum se poate observa si din continul acestui articol vopsirea in camp electrostatic nu este o operatiune ce poate fi executata de catre oricine cum de exemplu se intampla in cazul vopsirii clasice motiv pentru care recomand doar apelarea la serviciile unei firme specializate in acest sens.

Spune si tu parerea...