Sistem de alarma sau sistem de securitate?

Cand vine vorba de siguranta celor dragi si a bunurilor, multe persoane stau in dilema si nu stiu ce este mai bine: sa monteze un sistem de alarma sau mai degraba un sistem de securitate. Desi la prima vedere cele doua notiuni par a fi identice, in realitate exista destul de multe deiferente, chiar daca uneori un sistem il include deja si pe celalalt. Este drept ca si costurile sunt diferite, iar pretul poate fi un factor determinant in luarea unei astfel de decizii.

Sistemul de alarma clasic este in principiu mult mai simplu decat un Seku sistem de supraveghere, care implica si prezenta camerelor video, dar si a altor componente de hardware. Sistemul de alarma este cel care avertizeaza sonor incercarea de patrundere prin efractie pe o proprietate privata, deschiderea unei usi sau a unei ferestre, ori detectarea miscarii in spatii si la momente cand nu ar trebui sa existe.  Insa pana sa ajungeti dumneavoastra sau politia la respectiva locatie, infractorul a disparut deja.

In comparatie cu sistemul de alarma, un sistem de supraveghere inregistreaza probe sub forma de imagini, ce pot ajuta organele abilitate sa identifice si sa aresteze infractorul. In acelasi timp, prin intermediul unui asemenea sistem puteti sa monitorizati ce se intampla acasa sau la birou in permanenta si chiar si de la distanta.

Instalarea unui sistem de supraveghere poate descuraja, prin simpla lui prezenta infractorii si este mult mai greu de anihilat decat un sistem simplu de alarma. In plus, chiar si angajatii sau clientii dumneavoastra isi pot schimba atitudinea stiind ca sunt monitorizati prin intermediul camerelor de supraveghere din componenta unui sistem mai complex.

Avand in vedere descoperirile tehnologice si evolutia sistemelor de supraveghere, in paralel cu ieftinirea acestora si accesibilitatea lor actuala, cea mai potrivita alegere pentru dumneavoastra o reprezinta instalarea unui astfel de sistem si renuntarea la ideea de sistem de alarma, ori, de ce nu?, ati putea sa le instalati pe amandoua, daca acest lucru va da mai multa liniste si va face sa va simtiti complet in siguranta, din toate punctele de vedere, protejati atat din interior, cat si din exterior.  Pentru a face alegerea cea mai potrivita pentru dumneavoastra este recomandat sa apelati la serviciile unei firme specializate in astfel de sisteme de supraveghere, cum ar fi seku.ro, ce va poate oferi gratuit si consultanta in vederea stabilirii exacte a nevoilor de monitorizare si securitate.

Spune si tu parerea...