Fiecare nou sezon aduce cu el temperaturi si precipitatii specifice si modifica complet conditiile de condus. Perioada tranzitiei de la un sezon la altul reprezinta un prilej important de a schimba anvelopele, pentru a conduce in siguranta si pentru a beneficia de proprietati ridicate. Legislatia in vigoare stipuleaza obligativitatea montarii unor anvelope potrivite conditiilor de mers doar in timpul iernii sau in cazul precipitatiilor abundente la temperaturi cu minus. In cazul temperaturilor ridicate, legislatia nu stipuleaza nicio obligativitate, prin urmare exista soferi care aleg sa nu schimbe profilele si merg cu anvelope iarna in timpul verii. Puteti achizitiona anvelope online mai rapid si sigur.

 

Se recomanda schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara, atat de catre producatori cat si de catre specialistii in domeniu, atunci cand temperaturile cresc peste 7 grade celsius. Compusii folositi in constructia profilelor de iarna isi pierd din proprietati cand temperatura urca peste acel prag termic. Daca se ruleaza in continuare cu un profil de iarna, in timpul verii, pot aparea urmari precum:

 

  • Distanta de franare marita considerabil. In functie de stilul de condus, sportiv sau preventiv, diferenta poate fi considerabila. In cazul unei franari bruste in situatia unui periciol iminent, anvelopele potrivite pot face diferenta intre un accident sau o situatie limita din care ati scapat.
  • Consum de carburant ridicat. Datorita rezistentei la rulare pe care profilele de iarna o manifesta vara, consumul de carburant poate creste considerabil, cu pana la 1 L la 100 km, in functie de dimensiunea cauciucului si stilul de condus
  • Uzura prematura. Datorita compusilor de siliciu din cauciuc care au rol aderent in timpul iernii, profilele manifesta o rezistenta la rulare marita, iar asta se traduce intr-o uzura intensa care poate motiva schimbarea anvelopelor mult mai devreme decat perioada normala.
  • Risc de accident marit. Profilele de iarna au timp de reactie marit in cazul franarilor bruste sau virajelor stranse, prin urmare, riscul unui accident este marit.

 

In cazul anvelopelor de vara, se recomanda schimbarea lor atunci cand temperaturile scad sub pragul de 7 grade celsius. Urmarile si riscurile la care va supuneti daca nu schimbati anvelopele de vara cu cele de iarna atunci cand situatia o cere sunt in mare parte aceleasi ca in cazul neschimbarii profilelor de iarna cu cele de vara. In cazul unor conditii neprielnice de condus, montarea unor anvelope de iarna este obligatorie prin lege. Nerespectarea acestei schimbari poate cauza o amenda si suspendarea talonului. Puteti alege o gama de anvelope ieftine daca un doriti sa cheltuiti o suma ridicata.

 

Prin urmare, montarea anvelopelor potrivite conditiilor exterioare este esentiala pentru un condus in siguranta si pentru performante ridicate. Tineti cont de sfaturile expertilor cat si de reglementarile in vigoare si montati un set de anvelope auto potrivite. Daca conduceti des in zone cu diferente de temperaturi puternice, puteti monta anvelope iarna care pot fi folosite in diferite conditii in siguranta. Profilele all season se recomanda in conditii de iarna usoara si nu pot fi folosite la aceeasi capacitate ca un cauciuc de iarna in cazul unei zapezi abundente. Achizitionati anvelope online, mai rapid si sigur.

 

1 COMENTARIU

Spune si tu parerea...