Samsung si-a pantentat o noua modalitate de autentificare pentru Gear VR

Galaxy S8 este, fara indoiala, unul dintre telefoanele cele mai generoase in ceea ce priveste caracteristicile de securitate si autentificare biometrica, oferind utilizatorilor nu una, ci trei modalitati moderne de a bloca sau debloca dispozitivul: printr-un scaner de amprente digitale, un scaner de iris si capabilitati de detectare a fetei. Dar nici una dintre aceste metode nu poate fi utilizata pentru a debloca telefonul daca acesta se afla in interiorul castii de realitate virtuala, Gear VR – trebuie sa il scoateti mai intai, sa-l deblocati si apoi sa-l puneti inapoi. Dar o noua cerere de brevet a celor de la Samsung inregistrata in Coreea de Sud sugereaza ca, compania ar fi gasit o solutie mai intuitiva la aceasta problema.

Cererea de brevet descrie o metoda originala de autentificare care ar putea fi utilizata „cu un dispozitiv montat pe cap”, cum ar fi Gear VR. Mai precis, compania propune un sistem care sa recunoasca forma capului. Pentru a face acest lucru, sistemul se bazeaza pe o gramada de senzori care detecteaza variabile fizice cum ar fi presiunea, indoirea si intinderea. Pe baza datelor colectate, casca determina dimensiunea si forma exacta a capului utilizatorului si apoi decide daca acesta vrea sa deblocheze dispozitivul mobil sau nu.

Ca întotdeauna, o cerere de brevet nu înseamnă neapărat că soluția propusă va apărea în cele din urmă pe un produs real. Dar nu vom fi surprinși sa vedem o abordare similară a recunoașterii capului, debutând pe unele dintre versiunile viitoare ale lui Gear VR. La urma urmei, Samsung depune mult efort pentru a-și dezvolta sistemul de realitate virtuală. În luna mai, de exemplu, compania a anunțat un nou parteneriat care furnizează conținut original pentru Gear VR, iar rapoartele recente din Coreea susțin că Samsung lucrează la un nou ecran OLED pentru căștile VR – unul cu densitate pixel ultra-înaltă.

 

 

Spune si tu parerea...