Acer Iconia Tab 10, o tableta interesant cu 4 difuzoare si un sub-woofer

Acer a dezvăluit Iconia Tab 10 (A3-A50) – o tabletă cu un afișaj cu 10 puncte cuantice. Această tehnologie este utilizată de Sony pe telefoanele sale de varf (dar, se pare ca nu si pe tablete), și pe televizoarele Triluminos. Aceasta tehnologie este folosita atat de Samsung sub numele QLED, cat si de Philips (Color IQ), pe televizoarele lor

Dar totusi, care-i treaba cu aceasta tehnologie? Punctele cuantice stau între afișajele LCD și OLED. În comparație cu ecranele LCD, acestea sunt mai strălucitoare, au un contrast mai ridicat, oferă mai multe culori și consumă mai puțină energie. La televizoare, un afișaj cuantic este adesea asociat cu capacitatea HDR, dar Acer este „mama” in acest domeniu.

Oricum, Iconia Tab 10 este surprinzator la un alt capitol, cel audio – cu patru difuzoare și un subwoofer patentat, tableta promite un sunet bogat și imersiv (în ciuda faptului că are doar 9mm grosime). DTS-HD Premium asigură calitatea audio.

Tableta poate sa iti redea muzica favorita timp de până la 8 ore, deși nu va merge foarte rapid cu chipsetul MediaTek cu un procesor quad-core. Cel puțin avem Wi-Fi 802.11ac pentru un streaming rapid.

Prețul și disponibilitatea nu au fost dezvăluite, insa ne astepta sa aflam mai multe despre acestea în timpul evenimentului Taipei Computex (programat pentru joi, 30 mai).

Spune si tu parerea...