Windows XP va disparea in curand…

Ce sistem operare foloseşti? Mulţi mi-au pus această întrebare de-a lungul timpului. Se pare că din 8 aprilie 2014 va trebuie să îmi schimb şi eu sistemul de operare deoarece Windows XP nu va mai primi suport din partea lui Microsoft.

Au mai rămas doar 370 de zile până atunci, dar deja compania Microsoft încearcă să convingă utilizatorii de Windows XP, deci şi pe mine, să îşi facă o actualizare la sistemul de operare. Interesant e faptul că Microsoft a oprit preinstalarea XP pe noi calculatoare încă din Octombrie 2010.

Totuşi chiar dacă cota de piaţă a Windows XP a scăzut cu 50% în urma acestui anunţ, declinul în utilizare nu a scăzut dramatic. Deci încă mai sunt aşa persoane ca mine care continuă să folosească acest sistem de operare.

Microsoft a susţinut acest sistem de operare mai bine de 12 ani ceea ce reprezintă mult timp pentru un sistem de operare. Ar fi bine să nu mai folosim Windows XP după Aprilie 2014 deoarece Microsoft nu va mai furniza actualizări de securitate ceea ce va facilita activitatea hackerilor(infractori ai Internetului).

Aşadar, Microsoft a hotărât să pună capăt unui sistem de operare care a existat în multe calculatoare de pe acest glob. Crezi că această decizie ar trebuie modificată sau a venit timpul ca toţi să facem un upgrade la un nou sistem de operare??

Să lăsăm timpul să decidă în favoarea noastră…

Spune si tu parerea...