Programul Google Play Top Developer va fi închis până la sfârșitul lunii mai

Vesti triste pentru anumiți dezvoltatori de Android, deoarece Google a anunțat că unul dintre programele sale care ii recunosc ca parteneri pe cei care creează aplicații și jocuri de cea mai bună calitate va fi închis în maxim 30 de zile.

Programul Top Developer Google Play se încheie după câțiva ani. Aparent, gigantul american a efectuat cercetări cu dezvoltatorii și consumatorii și a observat că acestia preferă ca Google să se concentreze, mai degraba, asupra aplicațiilor și jocurilor individuale, decât asupra unor intregi organizatii.

Ca o consecință directă, programul Top Developer va fi închis probabil până la sfârșitul lunii, iar insignele din Play Store vor fi eliminate, de asemenea.

Programul va fi, cel mai probabil, înlocuit cu altceva, fapt deja confirmat în email-ul trimis dezvoltatorilor Android.

„Avem planuri mari in recunoasterea aplicaților și jocurilor minunate pe care le creați, va vom oferii mai multe informatii curând. Vă mulțumim pentru angajamentul dumneavoastra continuu față de Android și Google Play.”

Desigur, acest anunț este o veste buna pentru acei dezvoltatori de Android care nu au reusit sa isi evidentieze produsele, deoarece nu aparțineau acestor organizatii. Sperăm că ceea ce va urma va ajuta mai mult dezvoltatorii de Android la toate capitolele.

Spune si tu parerea...