trafic.ro – review versiunea 2

Azi am inceput sa ma joc un picut mai mult cu noile optiuni de la trafic.ro.

Mytrafic

  • am remarcat un mic bug(in momentul in care divul care pluteste cu optiunea mytrafic este deschis nu pot sa adaug site-ul din zona acestui div).
  • optiunea de atentie per total consider ca nu are ce cauta in grafice(e logic ca pe  port.ro fata de filmepedia.ro numarul de secunde a vizitatorilor e mult mai mare deoarece si numarul de vizitatori nu se poate compara)
  • As prefera sincer mai multe date de comparatie insa nu in valoarea absoluta(de exemplu mi-ar placea sa vad cati la % din vizitatorii filmepedia folosesc firefox si cati la suta de la port folosesc acelasi browser).
  • Ma gandesc ca ar fi mai bine sa existe un link care cand il apesi poti sa selectezi ce anume sa compari(de exemplu as vrea sa vad cat la % din traficul filmepedia.ro si port.ro vine din motoarele de cautare(si apoi de ce nu sa vad cat vine din google))

Influenta

  • e o statistica destul de subiectiva. Daca site-ul spre care trimit eu nu are codul trafic? Nu vad prea multe utilitati la aceasta statistica decat doar atunci cand am ceva campanii platite.

Atentie

  • timpul mediu al vizitei pe site deja exista sub alta forma. E o statistica interesanta si poate ca ar putea fi folosita pentru a demonstra ca este bine sau nu sa ai o reclama de branding…. dar …. este si ea subiectiva(stau 5 minute pe o pagina si apoi ies…. nu este contorizat timpul din cate stiu)

Viteza de variantie

  • un tool foarte bun(cum am spus si anterior) pentru a vedea variatia site-ului in functie de sezonalitatea categoriei. Acest tool te poate ajuta sa iti dai seama cat de mult influenteaza traficul categoriei din care faci parte traficul tau(mi-ar fi placut sa existe si pe ore)

Un comentariu

  1. Multumim mult pentru review, este foarte atent si detaliat executat.

    Cateva cuvinte: In general, majoritatea statisticilor sunt sintetice si inexpresive luate ca atare, insa corelate ele pot clarifica anumite aspecte. Statisticile trafic.ro nu fac exceptie.

    De exemplu, pentru doua site-uri cu trafic comparabil in termeni de Vizite (diferenta nesemnificativa), a imparti Atentia totala la Atentia medie ofera tot un numar de Vizite, care comparat, ar putea sa releve o diferenta semnificativa, de data aceasta.

    Mai mult, in functie de profilul site-ului se pot corela Atentia si Influenta, astfel incat, un site deschis, un portal de exemplu, de genul acasa.ro este bine sa aiba Atentie mica si Influenta mare – oamenii cauta geva, gasesc repede si pleaca spre ce au gasit, in timp ce un site inchis, site de servicii, de genul ejobs.ro este normal sa aiba Influenta mica si Atentie mare – oamenii gasesc ce-si doresc pe site si-l exploateaza, fara a fi distrasi/atrasi spre alta destinatie.

    Imi pare foarte bine ca ai gasit utila statistica de Viteza de variatie. Pe langa faptul ca iti permite raportarea la categorie si la total, iti mai permite si altceva. Prin intermediul graficelor comparative din my trafic, iti permite sa te compari cu unul sau mai multe site-uri cu care nu esti comparabil in termeni clasici (e.g., numar de Vizitatori, Vizite, Afisari etc).

    In viitor vom mai dezvolta si alte facilitati care sa-ti permita de exemplu identificarea duplicarii vizitatorilor intre doua sau mai multe site-uri etc.

    Zi excelenta,
    Mihai Alex.
    PM trafic.ro

Spune si tu parerea...