Programe de internet pentru calculator

Ma gandeam recent sa va fac cunostinta cu toate programele de internet sau browsere.  Ce este un browser? Browserul nu este google.ro, asta e motor de cautare, ci este un program care te ajuta sa vezi paginile de internet.

In prezent exista cateva browsere folosite intr-un mod mai deosebit.

Firefox

Dupa ani de zile in care nu exista niciun browser bun Mozilla a inceput de la zero un nou proiect denumit Firefox . Acum acest proiecte este foarte bine cunoscut si a ajuns printre cele mai folosite browsere de internet.

Safari

Safari este un browser creat de Apple. Initial creat pentru a putea elimina Internet Explorer de pe calculatoarele Mac  Safari se bazeaza pe open source şi este unul dintre cele mai rapide browsere disponibile.

Chrome

Google a intrat in acesta arie deoarece activitatea lor se bazeaza pe intenet. Multi au speculat ca acesta a fost si un demers pentru a  putea construi sistemul lor de operare. Si se pare ca asa a fost! Google Chrome a devenit si sistem de operare. Acest browser este unul dintre cele mai performante si rapide browsere de pe piata. In prezent, in doar 2 ani de zile, Google a reusit sa creasca cota de piata a acestui browser la 20%.

Opera

Opera este  un browser care a avut un inceput si o viata ciudata in lume browser. Acest program are un set de caracteristici puternice si lucreaza in mod decent aproape pe toate calculatoarele. Dar acesta are o cota de piata foarte mica in comparatie cu caracteristicile si vechimea lui.
Internet Explorer

Dupa ani de inactivitate Microsoft a inceput si el sa produca varianta bune de Internet Explorer. Desi unii ar putea spune ca sunt inca in urma in cursa exista semne bune deoarece acestia incep sa adauge noi optiuni si standarde noi.

Spune si tu parerea...