Atunci când dețin un site sau ești un dezvoltator de site-uri, unu dintre cele mai importante programe pe care îl poți folosi este programul de FTP. Practic ce face un asemenea program? Îți permite să te conectezi la un server de la distanță și să transferi fișierele tale din calculator pe acel server. Este adevărat, poti face acest lucru nu doar printr-un program ci și prin Cpanel, dar această variantă este o variantă care consuma mult mai mult timp. Așadar care sunt câteva dintre cele mai bune programe de FTP pe gratis?

Vom discuta despre cinci programe gratuite de FTP. Dacă vrei să-ți faci un site îți recomand să le testezi pe fiecare și să alegi cel care ți se potrivește mai bine.

FileZilla (descarcă program FTP gratis)

Filezilla este un program gratis de FTP rapid și foarte bun. Acest program are foarte multe opțiuni și o interfață grafică destul de ușoară. De fapt este unul dintre cele mai folosite programe de FTP de pe Internet. FTP

filezilla

FireFTP (descarcă program FTP gratis)

FireFTP este o platformă de FTP pentru Mozilla Firefox. Practic acest mic program este un addon pentru Firefox. Care este avantajul lui? Îți permite să te conectezi direct la FTP prin intermediul browserului de internet. Deasemenea  acest addon este disponibil pe orice sistem de operare care are în Firefox.

fireftp

GoFTP (descarcă program FTP gratis)

GoFTP este un program cu interfață foarte prietenoasă. Include o listă de opțiuni de bază de care ai nevoie pentru a încărca site-ul pe server. Ultima versiune de goFTP susține că este ceș mai rapid program de FTP de pe internet, cu toate că nu știm sigur acest lucru.

goftp

WinSCP (descarcă program FTP gratis)

WinSCP este un program pentru WINDOWS care oferă multe opțiuni de bază dar și alte opțiuni importante. Este  un program care oferă și opțiunea de manager de fișiere.  Eu unul personal îl folosesc cu plăcere, cu toate că uneori mi se pare ca este un pic cam greoi.

winscp

CoffeeCup FTP (descarcă program FTP gratis)

Următorul program de FTP este unul foarte rapid și performant. De asemenea interfață este ușoară de folosit și programul are foarte multe opțiuni unice. Se merită să-l testați dacă doriți să folosiți un program de FTP unic. Momentan rulează doar pe Windows 7, Vista și XP.

coffeecup

Așadar dacă dacă vrei un program de FTP încearcă unul din lista de mai sus. Sunt sigur că nu vei regreta.

Spune si tu parerea...