Verifica site-ul in mai multe browsere

Unul dintre cele mai importante aspecte ale programarii web este faptul ca pe langa debuggingul normal al unei aplicatii aceasta cere si o verificare a compatibilitati cu browsele actuale si cu versiunile anterioare ale acestora.

De exemplu Internet Explorer 6 este unul dintre cele mai folosite versiuni ale renumitului browser. Asadar daca lucrezi la un site este important sa verifici si daca site-ul arata ok si in aceasta versiune a browserului. De ce am luat acest exemplu?

Aceasta versiune are cele mai multe probleme si de fapt necesita cele mai multe modificari de cod. Cu privire la acest browser puteti urmari si seria „ie6 sucks„.

De ce este important sa incercam cat este posibil sa optimizam site-ul pentru cele mai folosite browsere si versiunile acestora?

Un prim aspect este faptul ca fiecare vizitator este important si merita pastrat. Un al doilea aspect la care ma gandesc este faptul ca la un moment dat fiecare user va face update la noua versiune de browser folosit dar odata ce a fost pierdut va fi mai greu de castigat.

Spune si tu parerea...