Traditii internationale de nunta in culturi diferite – partea I

Va propun sa aflam ce traditii de nunta sunt practicate in alte colturi ale lumii… Iubirea este un sentiment universal, dar celebrarea ei se manifesta in moduri distincte pe mapamond. Daca va plac traditiile romanesti, puteti opta pentru verighete in stil traditional  / verighete cu motive romanesti .

Sa aruncam un ochi mai intai la datinile de nunta de origine africana: acestea dateaza de sute de mii de ani si in principiu se axeaza pe uniunea a doua triburi intr-o singura familie unita. Aici, divortul este un act care se intampla rareori, deoarece probleme maritale se rezolva in cadrul familiei sau uneori la nivel de comunitate, aceasta putandu-se implica direct. Fetele sunt preagatite sa devina partenerele de viata perfecte si invata chiar coduri secrete si limbaje care le permit sa discute codificat cu femeile maritate, fara ca sotii acestora sa le inteleaga.

Traditia in Sudan este ca barbatul sa ”recompenseze” familia viitoarei sotii cu oi si vite, pentru pierderea acesteia.

La nuntile japoneze, se poarta purpuriu!  O tanara mireasa va purta in ziua nunta un kimono din matase cu broderie sofisticate, deasupra careia vin adaugate ca accesorii flori mov de iris.

Casatoriile shintoiste includ un ceremonial care presupune invocarea spiritului Kami pentru a binecuvanta cuplul. La budisti, doua siraguri de margele sunt alaturate pentru a simboliza uniunea a doua familii.

Chinezii poarta outfit-uri rosii, pentru a atrage norocul si aprind artificii zgomotoase pentru a alunga duhurile malefice.

In Coreea, ghicitorul Kung Hap este chemat pentru a prevesti viitorul cuplului. I se acorda o mare importanta, pentru ca aici este obiceiul ca darurile de logodna sa cumuleze o suma mare de bani, cam in jur de 40 000 de dolari.

O datina straveche practicata de filipinezi vorbeste despre obiceiul ca mirele sa arunce o sageata spre scarile verandei casei unde locuieste logodnica, in semn de declaratie dramatica ca ea ii apartine. In trecut, nunta dura 3 zile, ca in povesti, la sfarsitul careia abia un preot oficia ceremonia religioasa si declara casatoria oficiala.

In tarile din Orientul Mijlociu, exista traditia ca fiecare invitat la nunta sa primeasca cinci migdale simbolizand cinci dorinte: pentru sanatate, fericire, bunastare, fertilitate si viata lunga. De asemenea, aici se organizeaza cinci petreceri diferite: de logodna, cu ocazia semnarii actului oficial de nunta, petrecerea Henna, receptia si “dusul miresei”.

Dupa cum puteti observa, fiecare cultura detine un important bagaj de traditii de nunta, fiecare cu un farmec aparte!

Spune si tu parerea...