Toamna se numără şi hainele

Schimbările rapide de vreme m-au făcut în acest an să trec repede de la un tip de îmbrăcăminte la altul.  Este o vorbă veche din popor care spune „Toamna se numără bobocii” însă eu îmi permit să spun „Toamna se numără şi hainele”. Aşadar am început să fac inventarul de haine si mi-am dat seama, spre suprinderea mea, circumferinţa burţii s-a mai schimbat.

În timp ce îmi făceam analiza corporală şi încercam să mai sug burta ca să reuşesc să încap în unii pantaloni m-am decis să îmi reîmprospătez coleţia de haine. Aşa că am dat de noua colecţie de toamnă Designers de la Real, o marcă proprie a acestui magazin.

Noua colecţie de la Real promovează hainele de tip casual care sunt perfecte pentru a putea ce am eu nevoie personal. Au fost mai multe articole care mi-au plăcut însă doar un model  model mi-a sărit în faţă şi chiar aş dori să îl cumpăr.

Tipul care stă pe bancă are nisşte ghete în picioare super faine. Mie personal mi s-ar potrivi perfect deoarece sunt genul de persoană care merge foarte mult pe jos şi are nevoie de o pereche de ghete care să îl facă să se simtă bine şi lejer în ele.  tot la acelaşi tip pantaloni mi se par simpli şi cu bun gust. Vouă vă plac?

Mă bucur că m-am născut într-o perioadă în care îmbrăcămintea bună se găseşte la un preţ rezonabil şi unde varietatea de culori şi modele este foarte mare.  Recent chiar citisem într-o carte că lucrurile nu au stat întotdeauna aşa.  În secolul întâi al erei noastre romanii bogaţi importau mătase din China sau din India, cu toate că, din cauza transportului, ţesăturile de mătase costau la fel de mult ca aurul. Alt material la modă a fost lâna vopsită din Tir; un kilogram de lână putea costa 2000 de dinari, adică salariul pe şase ani al unui muncitor de rând. Apariţia noilor vopsele şi materiale le-a dat posibilitatea femeilor romane bogate să poarte stolă — o rochie largă şi lungă, din bumbac albastru adus din India, sau uneori din mătase galbenă adusă din China. În acele perioade faptul de a avea o haină bună era un lux pentru mulţi… dar acuma este ceva normal….

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2012.

Spune si tu parerea...