Samsung Galaxy S8 alimentat de procesorul Exynos 8895 SoC face furori in Geekbench

Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8+ sunt considerate cele mai bune smartphone-uri cu Android in prezent. Fiecare model are doua variante de chipset pe care il folosesc. In USA cele doua flagship-uri vin cu procesorul Snapdragon 835 care poarta un CPU octa-core si un GPU Adreno 540. In restul lumii telefoanele au sub capota un procesor Exynos 8895 SoC care poarta un CPU octa-core si un GPU Mali-G71 MP20.

Astazi, procesorul de pe Galaxy S8, Exynos 8895 SoC, a fost testat pe Geekbench, iar in urma testului multi-core, acesta a scos un scor de 7101 puncte, cel mai mare rezultat obtinut de un telefon vreodata, pe cand la testul single-core, smartphone-ul a obtinut 2121 puncte, acest scor nediferentiindul prea mult de alte flagship-uri.

Chipset-ul este realizat folosind procesul FinFET de 10nm, ceea ce inseamna ca acesta este un „boss” cand vine vorba de performantă si consumul de energie. Este clar faptul ca frumusetea unui telefon nu poate fi masurata, deoarece nimeni nu poate evalua intr-un mod total obiectiv aceasta caracteristica la un smartphone. Pe cand anumite aspecte ale performantei pot fi masurate, atunci cand testele benchmark intra in joc.

Spune si tu parerea...