Am decis recent să scriu mai multe review-uri despre programe, telefoane, siteuri și alte ele. Voi începe această serie de articole discutând despre un program de fotografii denumit PhotoScape.(descarcă program de modificat imagini aici)

Acest program este disponibil pentru Windows și este un program gratuit de modificat fotografii. Programul are mai multe opțiuni și diferite module care te vor ajuta sa editezi, să vizualizezi, să faci diferite opțiuni la mai multe poze odată, și să adaugi anumite efectele unor poze sau să le modifici.

Vezi fotografii

Voi începe prin a discutat despre opțiunea de a vedea fotografii. Acestă opțiune nu are ceva deosebit și arată ca o interfață standard pentru programele de fotografii. Acest program îți arată pozele în miniatură împreună cu o listă de dosare și o zonă mai mare pentru a vedea poza.  Opțiunea de vizualizare pentru imagini include și opțiunea de a rotii imaginile pentru a le vedea mai bine.

photoscape - program de fotografii si imagini -2

Editorul de imagini

În editorul de poze găsești foarte multe opțiuni. De fapt majoritatea opțiunilor se găsesc în acestă zona. În editorul de poze poți să faci multe ajustări și efecte pentru pozele tale. Poți să îți modifici pozele cum dorești, poți modifica contrastele, culorile, dar și diferite ajustări de ton. Ai posibilitate de a adăuga anumite efecte pentru imagini. Ai opțiunea de a transforma o poză într-un desen, ceea ce e chiar cool.

Editorul are opțiunea de a adăuga text, forme și  boxuri de comentariu. Editorul de imagini îți oferă o multitudine de obiecte pentru a le insera în poza ta.

Modifici poza și tăind sau făcând diferite ajustări doar în anumite zone ale pozei. Ai și butonul de revenire la stadiul precedent în cazul în care ai făcut o greșeală.

photoscape - program de fotografii si imagini 3

Modifică mai multe poze odată

Pe lângă editorul de poze ai și opțiunea de a selecta mai multe fișiere și să faci anumite modificări direct fără ca să lucrezi în fiecare dintre ele.  Acestă opțiune include adăugarea anumitor obiecte texte, schimbarea culorii, schimbarea tonului, redimensionare și multe alte efecte pentru fotografii. După ce toate operațiunile s-au terminat ai opțiunea de a revedea rezultatele și de a le salva sau pur și simplu poți de a le ignora.

photoscape - program de fotografii si imagini 9

Albume foto

Programului oferă posibilitate de a creea colaje foto, albume foto. Selectezi din peste 100 de design-uri pentru albumul tău foto. Tot ce ce trebuie să faci este doar să iei pozele și să le pui în căsuțe pentru a crea acel colaj. Pozele individuale pot fi mutate și pot fi redimensionate pentru a intra în acele căsuțe. Poți adăuga de asemenea margini rotunde și  efecte pentru diferite poze.

photoscape - program de fotografii si imagini 5

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care le poți foloși în acest program. Alte opțiuni disponibile sunt:

  • Combină pozele: alătură mai multe poze pe verticală sau orizontală.
  • crează poze animate: poți adăuga mai multe poze pentru a le combina într-o poză animată.
  • Printează:poți scoate la imprimantă pozele în diferite forme, mărimi, etc.
  • Taie pozele: poți sp dai pozele tale în mai multe poze.
  • Opțiune de capturare ecran: poți să faci print screen la o parte din ecra, o regiune, etc
  • Găsește culoare: poți să vezi care este culoarea de pe orice obiect de pe cranul tău.
  • Converter de imagini:poți converti imaginile din formatul RAW în JPEG.
  • redenumește: poți să redenumești pozele și să adaugă diferite texte pe toate pozele odată.

Dacă nu ai găsit ce trebuie aici poți încerca și alte articole din site care vorbesc despre modificare foto online sau poate cele mai bune programe de desenat.

Un comentariu

Spune si tu parerea...