Nokia N97 (adevar sau minciuna)

Nokia N97 este unul dintre multele telefoane care se găsesc și în varianta contrafacută. Este ilegală aceasta operatiune, dar se pare ca e în plină  dezvoltare, deoarece pe piață și chiar prin piețele de prin orașe se gasesc tot felul de ,,dealeri,, care îți prezinta imediat un telefon de mare firmă la un mic preț, care este mare de fapt pentru un fake. Cel mai des cad pradă acestor vânzători cei care cumpără un model pe care nu la mai deținut niciodată.Dar dacă suntem atenți putem demasca falsul chiar și de la o privire la fața și spatele telefonului.

Vorbim de Nokia pentru că la nivel mondial  are cea mai variata gama de telefoane mobile, deci multe idei pentru falsificatori. De exemplu Nokia N97.

Sa vedem câteva diferențe: scrisul Nokia parcă sunt lipite pe telefon, nu apar în relief cu litere în adâncime. Fața care acopera difuzorul este mai lată și parca este din sârmă, în timp ce la original este mai îngustă și e din pânza foarte fină. Dar pâna la urmă acestea țin de design care nu ne-ar afecta la folosirea telefonului, dar află că telefoanele contrafacute duc lipsă de unele lucruri vitale pentru buna funcționare. Camera e mai mică în diametru, lipsește antena de tip film, lipsește cu desăvârșire senzorul de umiditate iar unele contacte de pe placă sunt doar de design, sau contacte în plus. Unele detali sunt facute doar ca să semene cu originalul și nu au nici o treabă cu funcționarea.

Așadar, dragi cumparători  și pasionați ai tehnologiei aveți grijă ce cumparați, de unde și de la cine. Un produs nu este foarte ieftin fară un motiv anume.

Spune si tu parerea...