Iarna vine pe schiuri anul asta

De ceva timp, adică pe prin 2007, am prins pasiune pentru un schiat. Nu am învăţat cu un schior sau cu o persoană care cunoştea acest sport ci prin căzături.

De fapt cred ca în 2007, dacă nu mă înşel, am fost la Vatra Dornei cu nişte prieteni buni. Acolo am început aventura mea cu schiurile. Am închiriat nişte schiuri de pe pârtie şi am încercat să învăţ. Bineînţeles că schiurile luate de mine aveau clăpari care avea un mic defect şi îmi jucau din picioare. Am luat trânte de nu am mai putut. Prietenii mei erau nişte fricoşi şi stăteau pe margine şi rădeau de mine. La un moment dat s-au plictisit şi au pelcat să cumpere vin fiert…. dar eu am perseverat.

După vreo 2 zile am început să înţeleg cum stau lucrurile şi am fost mai atent când am închiriat schiurile.

În 2008 a fost primul an când am avut curaj să urc sus cu telescaunul. Dar deoarece pârtia era îngheţată am căzut de vreo 4 ori jos. Ultima căzătură am avut-0 când am sărit la o trambulinăăăăăăăăăăă.. şi bum…. jos schiurile din picioare….  ce m-a durut fundul 2 săptămâni după….

Anii următori am  învăţat încetul cu încetul să iau curbele şi să fac slalomuri(sper  că aşa se scrie). Îmi aduc aminte cu plăcere de o conversaţie avută cu o fată de vreo 11 ani. Schia aşa perfect… ea m-a îndrumat şi sfatul ei mi-a fost de mare ajutor.

În 2011 am învăţat să schiez cu adevărat bine. După ce am cheltuit ceva bani pe teleschi am reuşit să nu mai pic jos şi să mă bucur de plăcerea  de a schia.

Anul asta mă gândesc să fac pasul următor: Să îmi cumpar schiurile mele. Am găsit nişte schiuri pe site-ul aventuria.ro care cred ca mi s-ar potrivi, se numesc Schi alpin Xenon 4.

M-am săturat de schiuri folosite şi clăpari care nu sunt buni. Eu cred că pentru iarna asta o pereche de schiuri ar fi perfecte, mai ales că vreau să merg de cel puţin două ori la munte.

Spune si tu parerea...