Un aspect interesant care uneori nu este scos in evidenta este importanta faptului de a fi constant atunci cand lucrezi la mai multe proiecte.

De fapt pastrarea unui stil de programare te va ajuta foarte mult atunci cand va trebui sa faci ceva modificari la un proiect mai vechi.

De exemplul: pe parcursul anilor eu unul personal am trecut prin diferite faze si de fiecare data am reusit sa invat ceva nou si sa fac un script cat mai optimizat. Cu toate acestea mi-am pastrat acelasi stil de programare. Este adevarat ca structura actuala a unui a unui script nu mai corespunde cu acele structuri vechi dar modul de programare da.

Am incercat sa imi creez un sistem propriu de funcii si clase care a devenit din ce in ce mai complex de la proiect la proiect. Complexitatea nu consta im faptul ca am incercat sa fac scriptul sa foloseasca resurse mai multe ci consta in faptul ca „baza de functii” a crescut.

De fapt recomand pe toti sa mearga pe principiul orice functie poate fi refolosita. Ce inseamna asta?

Poti de exemplu sa faci um fisier care sa adauge un comentariu la un anumit articol. Totul bine ai frumos! Dar de ce nu ai face o functie de adaugat comentarii la orice? De fapt abstractizarea este unul dintre aspectele care te vor ajuta sa economisesti timp si sa pastrezi un stil de programare constant.

Tu personal esti constant? Incerci sa abstractizezi fiecare functie?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here