Cum sa scazi bounce rate-ul?

Bounce rate-ul e foarte important deoarece aceasta statistica iti spune cati la suta din  vizitatori tai viziteaza doar o  pagina si apoi ies de pe site-ul tau.

Este adevarat ca bounce rate-ul difera de la site la site si de la domeniu la domeniu. De exemplu pentru bloguri de multe ori bounce rate-ul este destul de mare pe cand pentru alte site-uri bounce rate-ul e foarte scazut. Ce pot face pentru a scadea bounce rate-ul?

1. Timpul de incarcare

Verifica site-ul ca timpul de incarcare sa fie cat mai scazut. Niciunui vizitator nu ii place sa stea 60 de secunde pana cand se incarca pagina.

2. Continut relevant

Fii atent sa ai continut relevant si de calitate superioara. In cazul in care un vizitator va vedea ca nu ai continutul pe care il intereseaza imediat va iesi de pe site.

3. Meniu relevant

Cu cat va fi mai usor pentru utilizator sa vada o categorie sau un subiect care sa il intereseze.

4. Ai grija la reclame

Este adevarat ca daca ai un blog doresti si sa scoti bani cu el dar totusi ai grija sa nu exagerezi cu reclamele. Pentru tine poate fi un venit dar pentru vizitatorii tai reclamele pot fi foarte enervant.

5. Design si uzabilitate

Fii foarte atent la designul site-ului tau si uzabilitatea lui. De exemplu recent am facut cateva modificari mici pe site. De exemplu am facut ca lista de articole sa fie mai atractiva si cu o simpla imagine. Ce a facut aceasta schimbare? A scazut cu 10% bounce rate-ul.

2 comentarii

  1. Author

    Multumesc de completare… ai dreptate…
    articolele similare scad mult din bounce rate

Spune si tu parerea...