Cum se instaleaza yahoo messenger pe ubuntu 10.10

Linxul si Yahoo-ul sunt doua lucruri total opuse. Cei de la Yahoo in momentul de fata nu au o varianta de Yahoo Messenger si pentru Linux de aceea practic este imposibil sa instalezi Yahoo Messenger pe Ubuntu.

Eu unul personal am incercat si cu emulator de Windows si cu alte treburi dar nu am reusit. Dar ce am reusit?

Am instalat un Windows XP cu VirtualBox pe Linux si astfel practic rulam acolo Yahoo Messengerul.

O alta varianta este sa instalezi Pidgin sau alta varianta de software care este suportat si de Linux. Care este problema in aceasta situatie? Eu unul personal nu am gasit un soft care sa aiba toate optiunile celor de la Yahoo ca de exemplu sa poti suna pe cineva sau sa faci un photo sharing.

Asadar sa stii ca nu poti instala Yahoo Messenger direct pe Ubuntu…. cel putin nu acuma

6 comentarii

 1. :P tell me something I don’t know… oricum pidgin-ul e destul de fain. porneste mai rapid ca messu, are modul paranormal (precum si alte lucruri pe care messu de windows nu le are) si mai nou poti trimite si fisiere cu el (pidgin 2.7.5)

 2. Nu stiu de pidgin (mulțumesc de idee, să testez ceva nou și eu în weekend). Eu personal am renunțat la yahoo messenger și folosesc de vreo 6 luni digsby. Am scris despre el aici digsby. Mie îmi place, dar pentru că nu știu ce poate face pidgin, deocamdată mă feresc să fac comparații.

 3. am descarcat GyachE Improved 1.1.61 ..
  ziceti-mi si mie careva cum se instaleaza … k nu ii dau de cap :D

 4. destul de nasol si cu treaba asta,macar merge skype?
  Pot sa import pe cei din lista de messenger in lista de pidgin?

 5. Author

  Skype merge pe Ubuntu.
  Nu trebuie sa importi lista de messenger in Pidgin deoarece tu te toloszesti de contul tau de mess in Pidgin si ai lista direct….

  Unicul dezavantaj la Pidgin e ca nu ai Voice Chat si mi se pare si webcam-ul nu iti merge

Spune si tu parerea...