Cum sa creezi un site pentru mobil

De-a lungul ultimilor ani utilizarea paginilor Web pentru mobil a crescut considerabil până la punctul in care dezvoltatorii web si designeri nu mai isi  pot permite să o ignore. În ţările bogate,schimbare este alimentata de conexiuni de viteze mari şi serviciile de date ieftine. Cu toate acestea o creştere mare a fost  observata si în ţările în curs de dezvoltare in care oamenii au sarit peste cumpărarea PC-urilor şi au plecat direct la mobil.

Din păcate site-urile web pentru mobil introduc un strat de complexitate pentru dezvoltatori. Un site web pentru mobil este mai mult decât o verificare de cross-browser. Numărul mare de dispozitive mobile face testarea  o imposibilitate practică.

În plus faţă de sprijinirea platformelor diferite fiecare dispozitiv poate folosi orice număr de browsere  pentru telefoane. De exemplu, un utilizator Android ar putea accesa site-ul folosind browser-ul nativ Android sau ar putea avea instalat, de asemenea, Opera Mini sau Firefox Mobile.

Asadar putem concluziona faptul ca in prezent faptul de a avea site-ul adaptat pentru versiunea pentru telefoanele mobile poate fi un chin si poate consuma foarte multe resurse materiale. Ce poti face in acest caz?

In urmatoarele articole vom incerca sa prezentam un scurt tutorial despre cum putem sa ne adaptam site-ul pentru telefoanele mobile.

Va urma….

Spune si tu parerea...