Cel mai bun editor pentru fisierele PHP

Salutare dragi prieteni,

Azi doresc să vă scriu pe scurt despre ce program de editare pentru fișierele PHP folosesc. Deja sunt programator în PHP de aproximativ 10 ani și pe parcursul anilor am folosit o sumedenie de programe pentru editare.

Care sunt unele dintre cele mai bune programe de editare PHP?

NotePad++ (gratuit)

Unul dintre cele mai simple dar si performate programe pentru editare PHP. Îl recomand pentru oricine nu are un calculator prea performant. Totuși de reținut că acest program nu oferă variantă de verificarea codului însă se remarcă prin simplitate

Zend Studio (cu plată)

Un program complicat și cu foarte multe opțiuni care îți pot face viața mai frumoasă. Programul se remarcă prin faptul că oferă utilizatorilor o varietate foarte mare de opțiuni. Dintre acestea remarc posibilitatea de a crea un proiect în care funcțiile generate de tine sunt usor de folosit. Totuși nu pot să remarc că softul mi se pare un pic greoi și uneori compilarea și timpul de execuție este destul de mare.

phpDesigner 8 (cu plată)

Acesta este softul care îl folosesc in momentul de față. Se mișcă repede și oferă multe dintre opțiunile din Zend Studio. Un aspect care îmi place foarte mult este că poți foarte ușor să deschizi mai multe instanțe și să flosești diferite ferestre din program pe mai multe ecrane. De exemplu folosesc pe ecranul principal codul PHP și pe ecranul secundar ferestrele de FTP și informații cu funcții și detalii despre și fișier si proiect. Acesta este editorul PHP care îl folosesc în prezent.

 

Voi ce programe PHP de editare folosiți?

Un comentariu

  1. ” Totuși nu pot să remarc că softul mi se pare un pic greoi și uneori compilarea și timpul de execuție este destul de mare.” Codul php nu se compileaza! El este interpretat… -> experienta de 10 ani in php ?

Spune si tu parerea...