Ce preferi: o cameră foto profesională sau un telefon cu o cameră foto puternică?

Astăzi, în timp ce citeam un articol despre presupusul Nokia EOS PureView, un telefon ce va fi lansat pe 11 iulie 2013 mă gîndeam la intrebarea din titlu:  o cameră foto profesională sau un telefon cu o cameră foto puternică? Ce are acest telefon atât de special? Se pare ca acest telefon va fi dotat de către cei de la Nokia cu o cameră foto de 41 de megapixeli cu Xenon flash. Și toate că numărul de pixeli megapixeli nu este cel mai important lucru pentru o camera foto totuși se pare ca acest telefon va avea o cameră foto foarte performantă.

Deasemenea telefonul va avea un procesor quad core de 1,2 Ghz și un display de 4,5 inch.

Mă gândesc  la ce aș folosi iau personal, o cameră foto profesională sau un telefon care să îl am tot timpul cu mine cu un număr foarte mare de megapixeli și o cameră foto foarte bună?

E adevărat, un telefon niciodată nu va putea avea aceeași calitate la fotografii ca un aparat foto DSLR. Cu toate acestea sincer eu unul personal cred că aș prefera să am un telefon care să facă fotografi profesionale. De ce? Pentru că telefonul îl ai tot timpul cu tine.  Sunt foarte curios ce vor face cei de la Nokia cu acest telefon și abia aștept să văd review-uri și să mă documentez cu privire la el atunci când va fi lansat.

4 comentarii

  1. Aș prefera un aparat foto profesional în locul telefonului cu cameră bună.

  2. Nu stiu ce sa spun, daca telefonul ar avea tot ce are un dslr modern cred ca as alege telefonul. Dar pana atunci aleg dslr-ul si un telefon. Pana cand o sa avem un telefon care sa beneficieze de un o camera foto/video profesioanal cu multi megapixeli si blitz… mai asteptam.

Spune si tu parerea...