Care a fost primul meu job

Imi aduc aminte cu  drag de primul meu job. Ca student la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor imi placea mult sa fac si alte activitati pe langa cursuri. Dupa o perioada de ajustarea si dupa mai multe lucruri pe care am incercat sa le fac m-am gandit: este timpul sa imi  gasesc un job in Iasi.

In perioada aceea, ca si acum, existau multe joburi in Iasi, cu toate ca nu era foarte bine platite. Deoarece imi placea foarte mult sa fac site-uri am decis sa imi caut un job de programator web.

Zis si facut. Am depus un CV si peste 2 zile primesc telefon sa vin la interviu. Cu emotii ma pregatesc sa merg! Ce timpuri!

La interviu nu am fost intrebat care imi este pregatirea, cati ani de studii de programare am ci am fost intrebat ce stiu sa fac. Mi s-a dat un timp sa fac un site simplu in PHP si HTML.

M-am apucat repede de treaba si in apriximativ o ora era gata. Pe loc am fost angajat!

„Cand vrei sa incepi?” ma intreaba sefa. „De luni” zic eu. Si luni am inceput.

Primul meu job mi-a adus atunci si un salar de 200 de dolari pe luna, o suma considerabila pentru un student in 2004.

Primul meu job mi-a adus satisfactia de a lucra intr-o firma si de asemenea posibilitatea sa invat multe de la colegii mei. Cu adevarat a fost ceva unic.

Apoi cu cat am capatat mai multa experienta am primit si oferta de a lucra la un job in Bucuresti. Dar am refuzat…. studiile erau mai importante pentru mine atunci. Cu toate acestea ma intreb: oare de ce am refuzat?

Oricum primul job ca prima iubire nu se uita niciodata deoarece a fost o experienta unica care mi-a deschis noi oportunitati. Cum a fost la voi primul job?

Spune si tu parerea...