Asus ar putea inchide productia seriei ZenWatch

Cand a debutat anul trecut, ceasul ZenWatch 3 arata destul de promitator cu afisajul său AMOLED, un aspect circular, design-ul elegant si specificatii hardware solide. Potenta device-ului este relevanta si pentru ziua de azi, dar creatorii ZenWatch ar putea sa nu fie multumiti de performanta comerciala pe care o are ceasul lor. De fapt, se speculeaza ca Asus ar vrea sa opreasca dezvoltarea liniei ZenWatch, vanzarile dispozitivului fiind mai mici decat se asteptau, potrivit „lanturilor de aprovizionare din Taiwan”.

Potrivit companiei Digitimes, livrarile medii ale produselor ZenWatch din lanturile de aprovizionare se ridica la 5000-6000 de unitati. Acest lucru este aproape nimic in comparatie cu americanii de la Apple pe segmentul smartwatch – in conformitate cu o estimare a industriei, Cupertino a expediat 7 milioane de unitati ale lui Apple Watch in 2016, iar IDC spune ca livrarile de smartwatch-uri ale companiei au fost de aproximativ 3.5 milioane de unitati, doar in primul trimestru al anului 2017.

Cu toate acestea, informatiile privind abandonarea productiei ZenWatch nu au fost confirmate oficial de Asus. Asa ca poate inca mai exista o speranta pentru aceasta linie de produse, avand in vedre faptul ca toate modelele Zenwach de pana acum au fost niste device-uri decente – atat in ceea ce priveste caracteristicile, cat si preturile.

Spune si tu parerea...