Apple ar urma sa treaca pe tehnologia microLED pentru ceasurile sale

Voci din interior spun ca Apple ar urma sa adopte o tehnologie de afisare microLED pentru smartwatch-urile sale, astfel incercand sa isi reduca dependenta de producatorii OLED (adica in cea mai mare parte Samsung, dar si LG).

Ce este microLED/µLED? Este foarte asemanator cu tehnologia OLED, unde fiecare pixel este construit din LED-uri controlate individual. Asta inseamna ca acest tip de afisaj este capabil de „negru total” (scapand astfel de „negrul stralucitor” specific panourilor LCD) si ca economisirea de energie va fi mai simpla (economisind doar prin simplul fapt ca avem un fundal negru).

In plus, aceste afisaje folosesc LED-uri clasice, si nu organice. Ceea ce inseamna ca ofera o luminozitate maxima mai mare si o eficienta mult imbunatatita, ba mai mult, aceste LED-uri sunt flexibile, deci pot fi folosite si pentru ecrane curbate.

Apple a cumparat in 2014 LuxVue, o companie producatoare de microLED-uri din Santa Clara, dar se pare ca gigantul american nu este singurul interesat de aceasta tehnologie, Foxconn investind intr-o companie similara (eLux), iar despre Samsung se zvoneste ca ar vrea sa achizitioneze PlayNitride, un alt concurent.

Spune si tu parerea...