Cele mai bune programe antivirus gratuite 2013

Cât de sigur este calculatorul tău? Mulți dintre noi spunem că este destul de sigur, dar totuși trebuie să înțelegem un aspect: atât timp cât calculatorul nostru are acces la internet sau are acces la diferite rețele sau stickuri primite de la alte persoane suntem în pericol de a ne infecta calculatorul cu viruși.

În prezent securitatea pentru calculatoare este privită într-un mod foarte serios. De ce? Deoarece există multe posibilități de a-ți infecta calculatorul cu programe care te spionează sau poate care doresc să-ți ia anumite date personale importante.

Ce putem face pentru a ne păstra calculatorul în siguranță? Acum ceva timp am decis să fac un articol despre trei programe de antivirus gratis. Recent am observat că în piața antivirus-urilor a mai crescut și de aceea am considerat că este potrivit să vorbesc despre cele mai bune programe antivirus gratuite 2013 pe care le poți instala pe calculatorul tău. De asemenea poți să verifici și articolul care vorbea despre scanari online antivirus gratuit.

De ce am ales să fac acest articol? În prezent nu mai trebuie să alegi din doar două, trei produse pentru a păstra în siguranță calculatorul tău. Trebuie sa alegi produsul cel mai bun pentru tine, pentru ca să nu faci calculatorul să se miște încet și de asemenea să fii cu adevărat protejat.

Cum poți testat tu personal un antivirus?

În primul rând, după ce-l instalezi pe calculator ar fi bine să observi cum acesta se mișcă. Dacă observi că performanțele calculatorului tău au de suferit ar fi bine să dezinstalezi acel antivirus și să instalezi altyl. Nu orice antivirus este bun pentru tine.

Dar de unde sa aleg antiviruși?

În continuare vă voi prezenta o listă cu mai multe programe de antivirus gratuite pentru calculatorul tău. Alege oricare dintre ele. Sunt sigur că vei găsi antivirusul potrivit.

Ad-Aware Free Antivirus (descarcă)

Acest program de antivirus este unul cu funcții de bază. Instalarea se face destul de ușor și după ce înțelegi cum funcționează vei putea foarte ușor să ajungi la ceea ce te interesează. Totuși antivirusul este limitat în comparație cu programele competitoare. Nu există protecție pentru browserul de internet și deasemenea nu există  opțiunea de scanare a mailurilor pentru viruși.

Programul instalează deasemenea ca versiune de încercare Ad-Aware Pro, cu patru elemente de bază pentru protecție: procese, fișiere, regiștri și rețea. Însă din păcate după ce această versiune de încercare expiră practic vei rămâne doar cu versiunea de bază. Acest antivirus este bun deoarece nu are un impact asupra timpului de pornire a calculatorului, timpul de scanare este relativ mic și are o acuratețe bună la detectarea virușilor. Ce nu ne place este faptul că are puține opțiuni și nu are mod pentru jocuri.

AdAware-580-100

Avast Free Antivirus (descarcă)

Acest program de antivirus este unul dintre cele mai bune. Timpul de instalare acestuia este foarte scurt. Interfața ușoară aduce în față opțiunile importante, inclusiv modul de scanare multiplu și opțiunea de protecție în timp real. Antivirus are opțiunea de a proteja emailurile, traficul pe Internet, traficul în comunicațiile instant și traficul pe rețea.

Programul oferă și un plugin pentru browsere astfel încât atunci când navighezi pe Internet să fii protejat. Cu toate acestea programul după ce se instalează va reduce performanța calculatorului vostru. Performanța calculatorul va scădea pentru că programul folosește destul de multe resurse. Ce ne place cu adevărat la acest program antivirus gratuit? Instalare rapidă, foarte multe opțiuni, interfață simplă, protecție în timp real și alerte în care te pot ajuta să găsești problemele. Ce nu ne place la acest program? Faptul că scanarea se face destul de încet, are un impact asupra timpului de pornire a calculatorului și de asemenea performanța calculatorului scade.

avast-580-100

AVG Anti-Virus FREE (descarcă)

Instalarea programului de mai sus durează un pic mai mult deoarece programul se conectează la internet și descarcă anumite actualizări. După instalare calculatorul trebuie repornit. Întregul proces a durat aproximativ șase minute pe calculatorul nostru de teste.

Acest antivirus este unul foarte bun deoarece are protecția în timp real de si scanarea linkurilor pe internet. În timp ce navighezi pe internet programul va scana site-urile pentru a detecta probleme. Protejarea emailurilor care vin pe calculatorul tău dar și scanarea atașamentelor, sunt de asemenea opțiune în care te pot ajuta să fii sigur online. Programul are în jur de 7-8 procese care rulează în spate de dar resursele calculatorului nu vor fi folosite mult. Aceste procese de obicei consum aproximativ două zeci de megabyți din memoria RAM. Ced este 20 de MB?

Scanarea fișierelor este relativ rapida și dar are o acuratețe destul de bună.

Ce anume le place la întâi la acest antivirus gratis? Foarte multe opțiuni, este ușor de folosit și nu consumă prea multe resurse de la calculator, este rapid și exact. Ce nu ne place la acest calculat la acest antivirus sem întrebări? Lungimea timpului de instalare, faptul că are multe procese în spate.

AVG-580-100

Avira Free Antivirus (descarcă)

Acest program de antivirus gratuit oferă securitate de bază pentru calculatorul tău. Deasemenea oferă și o securitate de bază pentru internet doar dacă instalezi toolbar-ul ASK.

Ce este de remarcat la acest antivirus este că instalarea e foarte rapidă și prima scanare la fel. Cu toate ca este un program care are o rată de detectare foarte mare a virușilor totuși acest program are câteva probleme.

În primul rând acestui program îi lipsesc foarte multe opțiuni față de versiunea profesionala: antiphising, protejarea e-mail-urilor, modul de joc și de monitorizare traficului când ești online. Dacă dorești un singur antivirus care să aibă practic toate funcțiile de bază atunci probabil ca acest antivirus nu este pentru tine. Cu toate acestea programul are o acuratețe foarte bună și nu are un efect major asupra performanțelor calculatorului.

Ce ne place la acest antivirus gratuit? Instalare rapidă, scanare rapidă, folosește puține resurse și este foarte exact. Ce nu le place la acest antivirus?Versiunea gratis practic omite multe dintre opțiunile importante, protejarea pe internet necesita instalarea unui toolbar.

Avira-580-100

Comodo Antivirus (descarcă)

Prima opțiune care o observi la acest antivirus este Defense +, opțiune care practic te ajută să monitorizezi comportamentul aplicațiilor și să rulezi doar aplicațiile în care ai încredere tu. Este o opțiune foarte puternică și te ajută să te păstrezi sigur atunci când ești pe internet. Unica problemă este faptul că această opțiune are cam multe alerte și uneori poate fi enervant.

Defense + de poate să încetinească pornirea unor aplicații, cel puțin inițial. După ce aceste aplicații au fost rulate cel puțin odată sau de două ori timpul de deschidere revine la normal.

Timpul de scanare acestui antivirus este destul de slab. În comparație cu alte antivirus-uri acesta este destul de încet.

În comparație cu alte antivirus -uri Comodo antivirus are o rată de detecție de doar 93 la sută pe calculatorul de teste. Antivirusul se mișcă destul de bine doar că poate încetini un pic sistemul. Ce ne place la acest antivirus gratuit? Are sistemul defense+ foarte puternic pentru a detecta intruși din sistemul tău, deasemenea prima scanare este rapidă și performanța calculatorului tău nu este încetinită prea tare. Ce ne displace la acest antivirus? Unele alerte pot fi destul de complexe, există și posibilitatea să fie alertele care sunt false și timpul de scanare nu se îmbunătățește în timp.

Comodo-580-100

Acestea sunt 5 dintre cele mai bune programe antivirus gratuite. Voi ce antivirus folosiți?

5 comentarii

  1. Foarte bun articolul. Am instalat si eu acum cateva zile Avira, unui coleg caruia i-am reinstalat sistemul de operare. Ce ciudat e sa lucrezi iar pe Windows dupa un an pe Ubuntu :D.


Spune si tu parerea...