Taxonomie in WordPress

Ce este taxonomia? Conform dex..

Taxonomia (numită uneori şi taxologie) este o disciplină ştiinţifică care se ocupă cu stabilirea unor legi de clasificare şi sistematizare a unor domenii reale, caracterizate printr-o structură complexă.

Ce legatura are acest cuvant cu WordPress?

In WordPress exista acest sistem de taxonomie sau mai bine zis de clasificare complexa. Cu alte cuvinte sistemul de taguri nu se rezuma doar la niste taguri simple ci se pot face si categorii de taguri cum exista pe acest blog. De exemplu eu am o categorie de taguri denumita tutoriale.

Dar cum poti face ca si tu sa ai mai multe categorii de taguri?

Pluginul Simple Taxonomies te poate ajuta sa definesti aceste categorii.

2 comentarii

  1. Am un site in wordpress https://www.luxmariaj.ro si am vazut in plugin-ul Sitemap ca pot bifa taxonomie si nu prea inteleg daca acest lucru e bun sau nu sa il bifez. La ce ajuta mai exact aceasta optiune si cat si cum va afecta cautarile in Google pe cuvintele cheie pe care am optimizat siteul? Aici vad ca exista o explicatie cam vaga a termenului….

  2. Așa cum s-a afirmat și în postul inițial, cu ajutorul lui taxonomy poți să grupezi elemente în funcție de anumite caracteristici. De exemplu, Categoriile sunt o forma a aplicării taxonomiei. La fel, se poate efectua gruparea etichetelor în grupe distincte, structurate și pe nivele în funcție de sub criterii.

    Este normal sa folosești sistemul de taxonomie pentru a oferi o experienta buna de utilizare a site-ului tau (prin existenta categoriilor si a altor clasificari a articolelor facilitezi gasirea a ceea ce e important pentru utilizatori).

    Cat despre integrarea taxonomiei in ceea ce priveste SEO trebuie sa faci anumite cercetari. Taxonomia are legatura mai mult ca organizarea vizuala in timp ce motoarele de cautare se folosesc de textul pur pentru a stabili cuvintele cheie in functie de mai multe criterii. Dar in principiu taxonomia poate influenta rezultatele cautărilor.

    Iti ofer spre lectura urmatorul material: https://sethearley.wordpress.com/2009/02/14/taxonomy-seo-integrating-perspectives/.

Spune si tu parerea...