Samsung Galaxy S8 a fost lansat! Iata tot ce trebuie sa stii despre el.

Telefoanele Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8+ au fost lansate, iar ultimele imagini aparute in presa se confirma, device-urile aproape ca nu au margini.

Cele doua telefoane difera in cea mai mare parte la dimensiunea ecranului, Galaxy S8 are un ecran de 5.8 inci, iar Galaxy S8+ are un display cu o diagonala de 6.2 inci. Ambele sunt de tip Super Amoled cu un aspect extra wide cu o ratie a ecranului de 18.5:9, acestea avand rezolutia similara, (1,440 x 2,960px).

Telefoanele vin cu suport pentru HDR10, asa cum am vazut si pe Note 7, dar nu si cu Dolby Vision. Samsung are un parteneriat cu Amazon pentru a aduce capabilitatea de captura HDR pe device-urile sale. Acesta este, de asemenea, primul ecran Ultra Dynamic Range certificat, dar detaliile sunt limitate.

Obisnuitele butoane pentru comenzi hardware de la baza telefoanelor Samsung au disparut, acestea fiind inlocuite cu niste butoane integrate in ecran sensibile la presiune. In plus, Samsung sustine ca feedback-ul lor tactil este mai bun decat al celor de la Apple.

A aparut si un buton nou, acesta activeaza functia Bixby, noul asistent digital al companiei coreene. Bixby indeplineste mai multe functionalitati, una dintre ele este aceea de ati raspune la intrebari vocale. Acesta poate chiar sa vada mediul inconjurator, nu doar sa il asculte. Alta functionalitate ar fi aceea de recunoastere a imaginilor astfel putând sa identifice repere si sa gaseasca produse pe Amazon. Samsung are planuri mari cu noul lor asistent virtual, compania asteptanduse ca pana in anul 2020 cele mai multe dintre aparatele lor sa poata fii controlate cu ajutorul lui Bixby.

Trecand mai departe, camara de pe Galaxy S8 este una de 12MP, similara cu cea de pe S7, dar cu software-ul imbunatatit – captureaza mai multe expuneri pentru a creste calitatea imaginii. Samsung numeste aceasta functie Multiframe Processing si seamana foarte mult cu functia HDR+ a celor de la Google. Camera frontala primeste un upgrade de hardware (precum si functia Multiframe Processing), aceasta vine cu un senzor de 8MP si autofocus (cu detectare automata a fetei).

Galaxy S8 si S8+ sunt primele telefoane cu 1 gigabit LTE, multumita chpset-urilor Snapdragon 835 si Exynos 8895. Unele tari primesc un chipset diferit, dar performanta ar trebuii sa fie similara la ambele.

Anumite tari sunt mai speciale cand vine vorba de memorie. Cea mai mare parte a lumii va primi 4GB de memorie RAM si 64GB de stocare, dar unele tari (China si Coreea, probabil) vor pimii 6GB/128GB. Nu va faceti griji, stocarea poate fii oricand marita gratie slotului de card microSD.

Poate ca singura diferenta majora intre S8 si S8+ (inafara de pret) este bateria. S8 vine cu o baterie de 3,000mAh, iar Galaxy S8+ cu una de 3,500mAh. Ambele unitati vin cu suport pentru Fast Charging.

Ambele flagship-uri au ecranul protejat cu Gorilla Glass 5 si sunt rezistente la apa (IP68).

Samsung Galaxy S8 si S8+ vin in cinci variante de culori: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue si Maple Gold. Duo-ul de telefoane urmeaza sa fie disponibile in America incepand cu 21 aprilie, iar in Europa de pe data de 28
aprilie. S8 va costa $750/€809 respectiv S8+ $850/€909.

Telefoanele vin in cutie cu o pereche de casti de calitate de la AKG cu drivere duble – unul de 11mm, iar celalalt de 8mm. Cei care vor precomanda unul din cele doua device-uri va primii gratuit casca Gear VR cu motion controller.

Daca doriti, mai puteti achizitiona si doc-ul Samsung DeX, care il transforma pe Galaxy S8 intr-un computer desktop, acesta avand suport chiar si pentru Windows. Statia de andocare foloseste portul USB-C al telefonului, care ofera viteza unui USB 3.1 sau a unui DisplayPort.

Voi ce credeti? Samsung Galaxy S8 poate sa il puna in umbra pe competitorul său direct, Iphone 7?

Spune si tu parerea...