review Vbulletin 4.0

Scripturile de forum sunt unele dintre cele mai folosite din tot internetul. De fapt un forum este o comunitate care discuta despre un anumit subiect si pot spune cu certitudine ca este si o modalitatea de a consulta specialisti in diferite domenii.

Stefan vorbea despre unul dintre aceste scripturi de forum si isi punea intrebarea: declin sau renastere pentru SMF?

Azi va voi vorbi si eu despre un  script de forum care se plateste: Vbulletin 4.0. (In acest articol cand ma voi referi la Vbulletin 4.0 Suite – versiune cu CMS si Bloguri)

Am lucrat cu acest script cateva zile si pot spune ca intr-un fel m-a fascinat dar in acelas timp am avut o mare dezamagire. Scriptul este facut foarte frumos si ruleaza foarte bine in sectiunea de forum insa la sectiunea de grupuri si CMS pot spune ca este sub orice critica.

Unele pagini nici nu se incarcau deloc si chiar unele mi-au blocat tot server. Specific ca in sectiunea de CMS sunt adaugate peste 15.000 de articole si sunt peste 20.000 de membri pe site.

Am facut un test: cu doar 200 de articole in sectiunea de CMS toate query-urile se faceau in aproximativ 0.5 secunde. Cu peste 15.000 imi bloca serverul dar am observat ca in slow.log aparea ca avand timpul de executie de peste 150 de secunde.

Am umblat in fisierele sursa si am comemtant cateva query-uri care mancau foarte multe resurse dar totusi ca si structura Vbulleting 4 mai trebuie optimizat mult.

Asadar nu va recomand sa treceti la aceasta platforma inca!

Ai folosit vreodata vbulletin? Ce parere ai despre el? Ce script de forum recomanzi?

Spune si tu parerea...