Real time search engine? Motor de cautare in timp real? Wooow ce fain ar fi…….

In ultima perioada, si in special dupa  ce a inceput fenomenul twitter, am inceput sa aud din ce in ce mai des expresiile de mai sus. Te gandesti ca poate ar fi frumos sa se intample asa ceva, insa stai linistit in banca ta, niciodata nu vom avea acest lucru.

Dar de ce esti asa pesimist?

Ce inseamna „real time”? Pentru mine inseamna: „Am scris acest articol si in urmatoarele cateva secunde sa apara in motoarele de cautare si sa fie si indexat deja”. Real time nu inseamna peste 2 minute, real time nu este peste 10 minute ci in acel moment. Fratilor puneti si voi expresia „10 minute search engine” dar nu „real time” deoarece niciodata nu veti avea posibilitatea sa indexati tot ce se scrie in acel moment.

Citeste si:   Skype - picat de peste 10 ore

S-a lansat azi cica un nou motor de cautare in timp real pe nume collecta si am decis sa il testez. Am pus si eu un articol pe blog si am scris pe twitter ceva sa vedem ce rezultate ofera.

Mda… au trecut ceva minute si nu a aparut nimic. Deci care era faza cu real time? Mai degraba dau refreshuri in google din 10 in 10 minute sa vad cand apare articolul meu(Partea tare: a aparut articolul in google dar in collecta nu a aparut)

De ce nu cred ca va exista un motor de cautare  in timp real niciodata?

Sa presupunem ca Google face o platforma care sa notifice orice posturi si in urmatoarele 2-3 secunde sa indexeze totul. Care va fi problema? Microsoft, Yahoo, etc.

Citeste si:   domeniu la 7.99 USD

Rivalii lui vor face o alta platforma care va indexa si ea la randul sau un anumit numar de articole. Niciodata Google, Msn, etc nu vor putea indexa tot ce se intampla in fiecare secunda. Informatiile disipate niciodata nu vor putea fi adunate, stocate si apoi prelucrate  in timp real. Ca sa intelegi mai bine acest aspect gandeste-te: pe o suprafata de 100 de metri patrati ai aruncate 20 kilograme de boabe de orez. Vei putea sa le strangi pe toate in cateva secunde?

Asadar nu mai vorbiti aiurea de real time search engine ci mai degraba lucrati la relevanta motoarelor de cautare cu intarziere de cateva ore….

Citeste si:   Scrisoare catre administratorii de site-uri

1 COMENTARIU

Spune si tu parerea...