Promovarea site-ului – ceva important?

Unii dintre cei care doresc sa aibă site-uri pe internet nu înțeleg ce înseamnă acest aspect. Ei cred că imediat cu 200-300 de euro maxim pot face un site și se așteaptă să aibă rezultate imediate. Alții cu toate că investesc sume considerabile într-un site profesional cred că este de ajuns atât. Totuși nu uita: nu totul ține de site ci și de promovarea pe care o faci.

Să presupunem că cineva face cele mai bune plăcinte de mere dintr-un oraș. După ce ai mâncat odată acele plăcinte nu poți să nu mai iei și altele. Dar ce folos ar avea această persoană dacă nu ar promova într-un anumit mod produsul său? Foarte puțin probabil să reușească să câștige bani serioși din această afacere.

La fel stau lucrurile și online! Poți avea un site super bun dar dacă nu îl promovezi nu vei reuși să scoți bani cu el….

Dar ce poți face personal dacă dorești să ai succes cu site-ul tău?

O bună promovare site începe în primul rând cu găsirea unui plan de acțiune. Dacă nu te pricepi destul de bine cu privire la modul în care să îți promovezi site-ul va trebui să consulți cu un expert în acest domeniu. De ce e important să găsești experți în domeniul SEO? Deoarece în această piața există multe persoane care oferă sfaturi și sfaturi, cu toate acestea unii nu oferă informații exacte sau propun anumite modalități de creștere a site-ului care pe termen lung va afecta negativ site-ul.

Planul de acțiune pe care oricine ar trebui să îl facă pentru promovare trebuie să includă modalitățile de promovare, ceea ce poate include retele sociale de genul Facebook, Twitter, Instagram, etc, de asemenea directoare web, forumuri și altele. Planul trebuie să conțină o detaliere bună asupra modului în care se va face promovarea. De exemplu, dacă sunt puse prea multe articole pe Facebook sau Twitter putem supăra persoanele care doresc să ne urmărească pe aceste medii sociale. Dacă promovăm un site și în directoarele web trebuie să fim atenți să nu punem site-ul în prea multe directoare deoarece ar afecta negativ site-ul.

Ce alte lucruri va mai trebui să faceți pentru a promova site-ul într-un mod potrivit?

  • consultați diferite utilitare pentru a face o analiza a site-ului. Angajați un expert care să vă explice cum puteți să îmbunătățiți diferite aspecte ale site-ului vostru. Unul dintre aceste utilitare este de exemplu Google Webmaster Tools sau Google Analytics. De exemplu puteți angaja un expert de pe promovareseo.com
  • Faceți o analiza a structurii HTML astfel încât să fie corespunzătoare cu standardele actuale pentru motoarele de căutare. Nu ignorați anumite aspecte ca descrierile paginilor sau titlurile acestora
  • Optimizați numele și titlurile imaginilor astfel încât să fie reprezentative. Nu te gândi că motorul de căutare de imagini trebuie ignorat.

Un comentariu

  1. Acum depinde de ce site, daca vrem un site de filme/jocuri cu aproximativ doua sute de euro putem avea siteul si optimizarea lui si castigam deja bani cu reclamele din google in aproximativ o luna. Daca vrei sa castigi bani multi cu munca putina iti faci cateva siteuri de filme xxx si cateva siteuri de jocuri cu o suta de euro castigi pe luna de doua sau trei ori mai mult.

Spune si tu parerea...