iPhone mai vulnerabil decat smartphonurile cu Android!

Astăzi trăim într-o lume care îşi doreşte mereu sa aibă ce este mai bun în materie de tehnologie şi este dispusă să facă orice pentru a o avea. Din categoria lucrurilor foarte bune din tehnologie face parte şi smartphonul iPhone. Când a apărut pe piaţă la noi,  toţi îşi doreau unul şi unii chiar au reuşit să îşi achiziţioneze unul sau poate chiar două ( depinde de posibilităţile fiecăruia ). Dar ştiaţi ca iPhone este mai vulnerabil decat smartphonurile cu Android sau chiar faţă de alte smartphonuri?

Conform unui studiu realizat de catre SourceFire s-au găsit 210 vulnerabilităţi în iPhone, ceea ce înseamnă mai bine de 81% cota de vulnerabilitate în domeniul smartphonurilor, pe când Android, Windows Phone şi BlackBerry au toate trei la un loc 19%.

Persoana care a realizat acest studiu a spus ca acest lucru este surprinzător, dar în acelaşi timp interesant. De ce oare?? Se ştie faptul că Apple adaugă noi forme de securitate în noile versiuni de iOS. Oricum, iPhone rămâne unul din cele mai populare smartphonuri şi de aceea infractorii cibernetici sunt mai interesaţi să găsească lacune în sistemul lor de operare. Yves Younan, persoana care a realizat acest studiu, a afirmat ca datorită faptului ca Google deja este ca o carte deschisă pentru infractorii cibernetici, aceştia nu mai sunt aşa interesaţi de sistemele lor.

Aşadar, putem să folosim în continuare propriul nostru smartphone indiferent din ce categorie face parte, dar trebuie să fim conştienţi de un lucru : indeferent de ce smartphone vom avea, întotdeauna vom fi expuşi vom fi expuşi vulnerabilităţilor.

vulnerability-620x364

Spune si tu parerea...