Una dintre cele mai triste vești din industria IT pe care am primit-o este închiderea unui serviciu foarte folosit de mine: Google Reader.

Cred că cei de la Google au luat o decizie foarte proastă, deoarece multe persoane care folosesc din plin Internetul, persoane din domeniu IT sau avansați în acest domeniu, au rutina lor în a accesa acest serviciu.

Eu cred că de fapt cu această acțiune Google va face ca o parte din utilizatorii săi să caute servicii alternative și poate să se îndepărteze de serviciile lor. Totuși mă gândesc și la faptul că un serviciu de genul acesta consumă extrem de multe resurse și personal, așa că înțeleg pe de o parte problema.

Dar ce faceți dacă aveți cont de Google Reader? Puteți găsi diferite alternative care sunt exact pentru necesitățile voastre.

Un program de citit RSS-uri care eu îl consider foarte bun este FeedDemon. Acesta este un program de citit RSS-uri direct pe calculator. Programul are și o opțiune de de sincronizare cu Google Reader, ceea ce va face ca trecerea să fie și mai simplă.

În curând mai multe alternative web, Android și iOS pentru Google Reader.

3 COMENTARII

  1. La cat de mare este google nu cred ca il afecteaza atat de tare consumul de resurse si personal, credeam ca sunt un pic diferiti, era foarte bun…dar se pare ca devin si ei la fel ca celelalte corporatii, arunca ce nu e rentabil si se duc mai mult dupa bani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here