Favit.com vb Google Reader

Pot spune ca un serviciu interesant, asemanator cu google reader la functionalitate, este favit.com.

Cu toate ca favit.com este destinat in special pentru ideia de a face share de documente si de a arata prietenilor tai ce citesti, ceea ce si Google Reader a inceput sa faca.

Un aspect interesant insa cu favit este ca citeste mult mai repede fisierele rss si incarca aproape instantaneu din Rss noul post pus pe blog.

Pentru google reader  uneori acest lucru dureaza pana la 10 minute… ceea ce este dupa parerea mea foarte mult.

Insa un aspect primordial, care ma face sa nu trec la favit, este faptul ca acest serviciu nu are optiunea de a pune taguri la diferite articole si sa le gasesti apoi mai simplu. Am foarte multe articole in google reader care au taguri si le pot gasi foarte usor apeland doar un link. Aceasta optiune nu exista ceea ce face ca serviciu favit sa fie un picut anevoios.

Pana atunci raman la Google Reader….

8 comentarii

  1. Salut Marius, iti multumim pentru aprecierile aduse dar si pentru feedbackul din articol. favit intr-adevar nu dispune de tag-urile pe care le gasesti in google reader. In schimb, favit are un motoras de cautare in sectiunea abonamente (si nu numai) care iti gaseste rapid si usor articolele cautate. mai mult de atat, orice articol primit in abonamente sau pe care il distribui tu prin intermediul bookmarkletului poate fi salvat in Lucrurile Mele. Acolo poti aranja in liste toate articolele pe care vrei sa le pastrezi. Chiar astazi am scris pe blogul nostru ce sunt listele favit si la ce ajuta. Gasesti aici articolul: https://blog.favit.com/ro/gestioneaza-ti-continutul-online/#
    In curand vom lansa o noua versiune care sper sa iti placa mai mult si care sa raspunda nevoilor tale.

  2. mda.. si asta este o problema.. ca atunci cand te uiti la Rss-uri fiecare articol nu are niste butoane clare care sa spuna: Salveaza sau alte lucruri…. sau cel putin nu am gasit eu

  3. daca dai click pe titlul articolului ajungi intr-o fereastra de citire. acolo ai toate optiunile de care vad ca ai nevoie: distribuire (care e la fel cu bookmarkletul si poti salva,trimite, adauga comentariu,etc), distribuire rapida(il trimite imediat in fluxul tau) si salvare rapida(il trimite in lucrurile mele). poti citi acest articol ca sa vezi mai usor cum stau lucrurile :)

  4. Da.. am descoperit recent… o sa vad:) o sa incerc sa folosesc in pararel…..

    dar totusi niste putoane direct pe fiecare post ar fi fost muuuult mai bine

    apoi faza cu click: de obicei titlurile articolelor ar fi trebuit sa duca la site parerea mea si sa gasiti alt sistem.

  5. Logica din spatele butoanelor e urmatoarea: atunci cand citesti doar un rezumat dintr-un articol iti faci doar o idee din ce e articolul respectiv. daca esti interesat, atunci click si citesti tot articolul, il salvezi, trimiti mai departe, samd.
    la faza cu click: sub fiecare titlu exista link direct catre articol. deci daca vrei sa citesti pe blog dai click acolo si mergi direct fara a deschide fereastra favit. sper ca ti-am raspuns la nelamuriri :)

  6. Radu,
    aveti si ceva probleme la partea de programare.

    Am adaugat un grup denumit logo design css… nu imi pare in lista la share… cand scriu logo

    Apoi am adaugat mai multe grupuri si dupa ce am adaugat cateva nu mai imi parea niciunul la share(acolo cand apasam butonul share din fereastra articolului). Am dat o delogare si am intrat din nou si au mers toate fara ala de mai sus.

  7. Inca o chestie care urasc la site.. si acuma pe bune…

    ca nu pot face un grup direct din share….

    daca imi vine o idee.. trebe sa ies din share sa intru la grupurile mele.. sa fac.. apoi sa ma intorc.. un chin. Nu se pot face grupuri direct din share? e un feature „must have”

  8. Am sa raportez bug-urile astea de care zici tu.inca suntem in beta deci mai avem de lucrat la bug-uri. Cat despre grupuri, ele se pot face din butonul Mai Multe Optiuni (partea dreapta sus)…Nu trebuie sa mergi acolo unde mergi tu sa le faci. Lucram la o noua interfata acum care va fi mai simpla si mai utila. Mersi de raport.

Spune si tu parerea...