Am inceput sa primesc de cateva zile o multime de mesaje cu virusi de la cei pe care ii am in lista. Cum te poti feri si ce poti face daca ai fost infectat?

Cum poti preveni infectarea?

Daca primesti un mesaj MASS de la un prieten din lista ta intreaba-l daca chiar a trimis acel fisier? Nu intra imediat pe un link ci studiaza-l! Cum adica?

Daca linkul este ceva de genul https://www.domeniu.com/blablabla/image.php si pe respectiva pagina iti spune sa activezi nu stiu ce plugin sau sa downloadezi nu stiu ce fisier nu fa acest lucru.

Nu uita: prietenii care au fost infectati cu virusi nu pot controla mesaje trimise de la ei pe calculator asa ca nu te increde in mesajele dubioase cu mesaje de genul „OMG sexy.. bla bla bla si un link”.

Cum iti poti curata calculatorul sau ce poti face?

Incearca sa dezinstalezi Yahoo Messenger si dupa care sa scanezi tot calculatorul de virusi.

Iti recomand sa folosesti o varianta de AviraAvast sau Norton Antivirus. Instalarea acestor aplicatii se face destul de repede si usor dar daca nu stii sa le instalezi poti folosi aplicatia allmyapps.com.

Tot ce trebuie sa faci aici este sa intri pe site sa selectezi antivirusii care doresti sa ii instalezi de al sectiunea Security si sa apesi pe butonul de la sfarsitul paginii Install Now. Salvezi fisierul si faci dublu click pe el si programul instaleaza totul automat!

Ce poti face daca devirusarea nu functioneaza?

Poti folosi aplicatiile web de messenger de genul meebo sau webmesseger.

In cazul in care nu iti plac aceste aplicatii poti folosi si programe de genul: Pidgin sau Trillian care sunt asemanatoare cu Yahoo Messenger dar care nu trimit mesaje aiurea chiar daca ai calculatorul infectat.

Aplicatiile Pidgin si Trillian functioneaza ca Yahoo messenger si iti permit conferinte video si audio si de asemenea sa primesti si sa trimiti fisiere.

Daca ai un virus fa tot ce poti pentru a scapa de el deoarece te vei trezi cu ignore de la unele persoane si nu vei stii de ce.

1 COMENTARIU

  1. apreciez acest articol. ofera multe sugestii ce pot contribui la prevenirea infectarii cu virusi ce se trimit mai departe.
    referitor la lista de antivirusi, as mai adauga unul AVG varianta free, care mie mi se pare un antivirus destul de bun.. poate prea bun uneori(gaseste virusi si la fisiere care e posibil sa nu fie virusate, cum ar fi crackurile pt anumite programe)
    instalarea lui e destul de greuoaie, dar daca rezolva problema cu virusii de ce nu? se poate dezinstala apoi si instala avira, un antivirus care nu pare sa ingreuneze prea mult sistemul si care deasemenea e gratuit.

    asa cum a mentionat marius in articol e o dovada de maturitate daca nu va mai logati pe mess cand ati luat la cunostinta ca este infectat. poate chiar acesta e motivul pentru care s-a raspandit acest virus asa de mult, pentru ca se merge pe principiul „sa moara si capra vecinului”. retineti ce-a spus marius, ca riscati sa luati ignore. eu stiu sigur ca am dat ignore la cateva persoane care desi stiau ca sunt virusate si desi stiau ca au alternative la logarea pe mess (ca le-am sugerat aceste alternative) au continuat sa ramana online cu riscul de a-i infecta si pe altii din lista mea. altii desigur au luat imediat masuri si au intrat pe web.im pentru a evita sa-si infecteze prietenii.

    si apropo… un virus daca e destept ar putea chiar sa va fure parola de la mess care e salvata pe hdd prin urmare mare atentie cu virusii astia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here