Ceasurile deștepte – nu cred că sunt viitorul

În ultima perioadă am auzit foarte multe știri cu privire la noua generație de  smartwach-uri care vor apărea pe piața în viitor.  Recent am auzit că cei de la Google și Firefox încearcă să intre în această piață.  Deasemenea firma Apple, se zvonește de mult timp că încearcă să fac un asemenea produs și se pare că și Samsung a intrat în acest cerc vicios.

De ce cred eu că ceasurile deștepte nu sunt viitorul?

E bine deoarece practic un un ceas deștept nu poate să facă același lucru ca un telefon.  Se vorbesc despre ceasuri cu sistem de operare Android, făcut de Google, dar un ceas nu va avea niciodată ecranul atât de mare pentru a înlocui un telefon.

De exemplu: să presupunem că am un ceas, pentru ce anume l-am putea folosi? În primul rând pentru a mă uita la oră, apoi poate a observa cum este vremea sau poate alte câteva detalii minore.  Niciodată nu nu voi avea un ceas pentru pentru a mă juca jocuri sau pentru a face anumite lucruri de genul, de a verifica o rețea socială ca Facebook. De ce ?Ecranul este prea mic.

Eu unul personal cred că smartphone-urile vor fi viitorul. Mulți dintre utilizatorii din prezent s-au obișnuit cu ecranul din ce în ce mai mare al telefoanelor din prezent și cu posibilitatea să ajungi foarte ușor la ceea ce-ți trebuie. Un asemenea telefon este de fapt telefonul perfect.  Și dacă mă gândesc bine sunt și dovezi care pot confirma acest lucru. Să ne gândim la Samsung Galaxy Note, Note 2 sau Galaxy S 4. Ce au în comun? Toate aceste telefoane telefoane au un comun un singur lucru: ecran din ce în ce mai mare.

Conform celor de la Samsung,  Galaxy S4 va fi vândut în peste 10 milioane de unități în fiecare lună, acest lucru se datorează faptului că telefonul este o îmbinare perfectă între mărime dar și între opțiuni.  Nu cred ca un ceas va putea vreodată să concureze cu un asemenea telefon. Ceasurile deștepte probabil că vor avea un succes cât de cât, dar eu unul nu mă bazez atât de tare pe acces succes și nu înțeleg de ce toți se sparg în figuri cu aceste noi dispozitive.

 

Spune si tu parerea...