Cateva greseli SEO pe care nu ar fi bine sa le faci

Multi dintre voi au auzit de SEO (sau Optimizare pentru motoarele de cautare) si stiu ca uneori aceasta parte este destul de grea pentru ca un site sa ajunga pe primele pozitii in motoarele de cautare. Ce greseli ar trebui sa eviti daca lucrezi la partea de SEO al site-ului tau?

1. Nu incerca sa pacalesti motoarele de cautare

In general motoarele de cautare din prezent au devenit destul de bine familiarizate cu metodele de a depista spammeri si cei care incearca sa foloseasca tehnici de black SEO. Ce poate insemna aceasta? Nu ar fi bine sa pui o lista de cuvinte cheie in footer-ul pagini si sa il ascunzi! Nu ar fi bine sa generezi pagini aiurea fara continut.

2. Alegerea cuvintelor cheie

Este foarte important sa alegi cuvinte cheie bune pentru site-ul tau. In cazul in care nu vei face acest lucru atunci vei  ajunge sa zici ceva de genul: „Dar de ce nu am vizitatori? Am un site cu multe informatii.. atunci unde sunt vizitatori?”.

3. Alegerea cuvintelor chei pentru care nu prea poti ajunge pe primele pozitii

De exemplu eu unul personal daca as face un site de hosting si as alege cuvantul cheie hosting probabil ca nu voi reusi sa fac nimic. De ce? Deoarece sunt companii cu sute/mii de linkuri spre ei si cu o vechime de ani de zile pe acele pozitii. Astfel ar fi bine sa incerci sa alegi cuvinte cheie care descriu cat mai bine pagina respectiva.

4. Ignorarea factorilor externi

Este adevarat ca este important si continutul paginilor dar nu uita: Si linkurile conteaza mult! Asadar daca poti incearca pentru inceput sa adaugi in diferite directoare site-ul tau.

5. Gandeste pe termen lung

Optimizarea unui site nu inseamna ca ai pus doua, trei cuvinte cheie si apoi incep sa curga vizitatorii. Optimizarea unui site se poate vedea peste o perioada destul de lunga de timp de aceea nu te lasa invins. Daca vei continua incetul cu incetul site-ul tau va deveni din ce in ce mai popular si mai bine privit de motoarele de cautare.

Spune si tu parerea...