O data pe an cel puțin, se recomandă curatarea intregului computer de praf. Cea mai importantă zonă fiind cooler-ul care ajută procesorul să funcționeze în mod normal. imagesDacă ai decis să desfaci  cooler-ul ca să il cureti mai bine, nu uita de câteva  detalii foarte importante. Între  cooler si procesor este o pastă care are rolul de a transporta căldura procesorului în  cooler care, la rândul lui își face treaba.

Așadar dacă ai desfacut  cooler-ul este obligatoriu să schimbați pasta. (trebuie indepartată cea veche foarte bine).  Având în vedere pretul pastei care este de aproximativ 10 lei iar un  cooler nou care poate varia începand de la 25 lei, atunci o data pe an nu e mare lucru dacă schimbi cu totul, mai ales că,  cooler-ul are si pasta lui, nu e nevoie să cumparati alta.

Daca nu procedati asa veti avea probleme cu procesorul care se va simți foarte solicitat chiar si pentru o simplă  fotografie deschisă. Trebuie sa stiti că dacă vreți sa cumpărați un procesor ca cel din imagine, puteți cumpăra  varianta cu suruburi din metal nu cu sistem de plastic deoarece posibil sa nu se lipeasca uniform pasta pe procesor.  Pune totul la locul lui și gata.

Veți simți diferenta cu sigurantă.  Nu uita: o bună ventilație vă păstrează procesorul sănătos și funcționează corect.

4 COMENTARII

  1. trebuie sa-mi schimb si eu cooler-ul pentru ca inceput sa faca si zgomot…stiu un prieten care n-a pus pasta ba a mai lasat si nu stiu ce folie intre procesor si cooler si i s-a trasnformat procesorul in pasta…

    • Salut Mihai. Daca deja face zgomot e clar…nu trebuie lasat asa. Procesorul nu este racit suficient. Daca cumperi un cooler nou majoritatea au pasta. . tu trebuie doar sa cureti bine vechea pasta de pe procesor si sa montezi cooller-ul nou.

  2. Salut
    Am curatat PC-ul acum cateva luni dand jos coolerul pentru a-l aspira mai bine.Pasta nu i-am pus ca nu stiam.Acuma daca cumpar un alt cooler(oricum vroiam sa-l schimb) trebuie s-a dau vechea pasta jos si s-a pun alta,numai ca nu stiu cum se face si ce tip,cantitate trebuie s-a cumpar si s-a pun.Daca vrei sa explici ca pentru un incepator pe indelete ar fi un lucru nemaipomenit.Stiam ca pentru a schimba componente trebuie sa nu fi incarcat electrostatic.Multumesc anticipat

    • Salut. Ar trebuii sa fie simplu. Daca schimbi coolerul are el pasta aplicata. Trebuie doar sa prinzi bine in suruburi de placa si gata. Pasta veche de pe procesor drebuie indepartata in totalitate la fel de simplu cu un material care te ajuta sa faci treaba mai usor. Nu stiu sigur daca sunt coolere si fara pasta, dar in cel mai rau caz dai 10 lei si cumperi. Ea trebuie aplicata pe procesor pe mijloc, in asa fel incat atunci cand pui coolerul sa se intinda pe toata suprafata procesorului. Spor la treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here