Spam-ul e ca cerșătoria…

Azi eram în stația de autobuz pentru a trimite un pachet la București și am văzut un copil îmbracat sumar la vreo 7 ani și cu ochii asa frumoși și inocenți de parcă era cel mai sfânt copil pe lume. Am început să îl urmăresc…. îl cunoșteam de mai demult…. și știam că de multe ori mi-a cerut bani…

A mers la o doamna… a mers la alta… a venit la mine… și tot asa… a luat fiecare om la rând din stație.

Care a fost rezultatul în cam 5 minute? A reușit sa strângă în jur de 10 RON. De unde știu? L-am văzut cum număra banii….

După ce a numărat banii a plecat din stație. În 15 minute a revenit și a început aceeași poveste cu fiecare om……

Întrebare: dacă avea nevoie de bani de o pâine sau de o înghețata de ce a revenit în stație?

De fapt cerșitul se aseamănă în mare parte cu SPAM-ul. Încerci la fiecare om pe care îl găsești să îi bagi pe gât niște minciuni astfel încât să îi iei bani sau datele. De multe ori SPAM-ul are ochii unui „copil inocent” dar în realitate este o mare înșelătorie! Uneori te gândești că poate nu ar fi bine să judeci deoarece și tu vei fi judecat dar cel mai bine este să faci un pas înapoi și să vezi adevărata față a SPAM-ului.

Va recomand pentru o mai bună prevenire a SPAM-ului solutia de la Bitdefender. Recent mi-am cumpărat un pachet și am primit și un bonus…. încă un an gratuit. În curând și un concurs cu premiu un Antivirus.

Un comentariu

Spune si tu parerea...