Biserica ortodoxa din America este cam ingrijorata. Motivul este ,,contagios” . Tot mai multi clerici si preoti isi fac cont pe retelele sociale. Sa mearga mai bine pe calea ,,domnului” daca sunt online?

De fapt aceasta biserica a publicat un document ingrijorator despre comportamentul preotilor in retelele sociale. Ei considera internetul un mare pericol pentru acestia deoarece prezenta lor online le poate slabii crediblitatea lor si asa tot mai slaba in ultimul timp. Vorba ,,sa faci ce spune preotul nu ce face” devine tot mai evidenta. Se pare ca indemnurile nu au intarziat ….. clericii ar trebui să se abţină să facă pe reţelele de socializare declaraţii politice, să se alăture grupurilor politice şi să devină „fani”ai unor candidaţi politici. Mai mult, preoţii tineri trebuie să se asigure că filmele publicate pe internet au „un conţinut potrivit”.

Ma intreb cine ar avea voie sa vizioneze filme cu continut nepotrivit. Daca ei trebuie sa fie un exemplu atunci pentru cine sunt un exemplu daca mai nimeni nu se abtine de la asa ceva.  Si daca politica este interzisa pentru clerici, enoriasii ai cui sunt daca sunt complet ,,cufundati” in politica? Interesant nu?  

In concluzie preotii nu au voie sa trimita cereri de prietenie pe Facebook sau Twitter  enoriasilor dar nici sa accepte astfel de cereri. De parca acesta abtinere ar fi ceva vital in ,,meseria” pe care o au acesti oameni care au facut Teologia  pentru a ajunge unde au ajuns.In schimp tehnologia este ca barul suedez: alegi doar ce vrei sa ,,mananci”restul ramane unde ii este locul.  Iar reputatia pe retelele sociale depinde in totalitate de tine, adica ce postezi sau vizionezi.

Cu siguranta si ei stiu ce a spus fiul lui Dumnezeu, Isus Mai Marele Preot : ,, strecurati tantarul dar inghititi camila”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here