Panouri radiante – noi metode de încălzire

Iarna începe să își spună cuvântul în adevăratul ei sens. În această dimineată afară plouă și este frig destul de tare. Prognoza meteo spune că ploaia se va transforma cât de curând în prima ninsoare pe anul acesta.

În timp ce iarna vine m-am gândit să scriu un articol despre o noua metodă de încălzire descoperită de mine: panouri radiante.

Ce sunt aceste panouri radiante? Panourile radiante sunt sisteme de încălzire care lucreaza pe principiul radiației de căldura. Ele se remarcă printr-un consum foarte scăzut de energie. Panoul radiant transformă energia electrică cu un randament de 97% în căldură.

Deoarece nu sunt folosiți diferiți conbustibili pentru a face căldură în casă exista un risc scăzut de a se întâmpla un accident.

Dar cum arată un asemenea panou și unde se poate pune?

Panoul radiant se monteaza fie pe perete și poate deveni un tablou decorativ, fie pe tavan unde se poate îngloba în plăcile de gipscarton sau tavan fals, cea de-a doua varianta fiind de preferat.

Panoul se prinde de suportul de zidărie cu ajutorul mijloacelor clasice de genul diblurilor, se leagă printr-un cablu electric la rețea, se monteaza un termostat și instalarea este finalizată.

Pasul 1:

Pasul 2:

Pasul 3 –  ce tablou frumos…. si panoul e acolo:

De asemenea unul dintre marele beneficii ale panourilor radiate este randamentul acestora. Practic energia electrică va fi ușor convertită în căldură și pierderile vor fi minime. Încălzirea panoului este foarte rapidă ceea ce duce la o pierdere cât mai mică de energie. Pe lângă această la panouri se poate pune și un termostat care va face ca panoul să functioneze doar cânt temperatura din cameră este sub nivelul dorit.

În cazul în care v-am făcut curioși verificați mai multe detalii despre panourile radiante și poate veți economisi ceva bani la căldură anul ăsta.

2 comentarii



Spune si tu parerea...