Nokia 6 urmeaza sa ajunga in Europa si America Latina, doar ca va fi diferit fata de versiunea din China

Este de asteptat ca HMD Global sa lanseze oficial Nokia 6 in Europa si America Latina in urmatoarea perioada. Pana acum, ne-am asteptat ca vom primii acelasi telefon pe care il gasim si in China, cu modificari minore la software si benzile LTE, insa se pare ca ne-am inselat.

Am primit informatii chiar din interiorul companiei, cum ca varianta pentru Europa a primului telefon Android al celor de la HMD, Nokia 6, va suferii modificari drastice la nivelul hardware-ului.

Mai jos aveti declaratia celor de la HMD despre modificarile hardware:

„HMD a analizat pachetul care il ofera Nokia 6 si l-a combinat cu feedback-ul global al consumatorilor pentru a imbunatatii functiile care sunt utilizate zilnic, astfel ca am adaugat focalizarea automata camerei principale.”

„Stim ca specificatile tehnice nu conteaza pentru toata lumea, multi dintre utilizatori neputand sesiza vreo diferenta intre 3GB si 4GB RAM, dar imbunatatind performanta telefonului la alte aspecte, proprietarul device-ului sigur va simtii diferente la utilizarea de zi cu zi.”

Mai pe scurt, unitatile Nokia 6 din Europa si America Latina, vor venii cu 1GB RAM mai putin decat versiunea din China si cu mai putina stocare interna, astfel ca vom avea 3GB de memorie RAM si 32GB de stocare interna, in schimb varianta noastra aduce auto-focus. Aceste aspecte sunt excluse pentru varianta Arte Black care va avea 4GB RAM si 64GB de stocare interna, precum si o camera frontala modificata.

Judecând după tonul HMD, compania este foarte conștientă de poziția sa pe piață și nu încearcă să concureze cu marile branduri din domeniu. În schimb, pariază pe un hardware solid, accesibil, încercând să obțină un punct de sprijin în porțiunile inferioare ale pieței, urmand ca in viitor sa-si faca loc printre giganti ca Apple si Samsung.

Spune si tu parerea...