iPad mini ar putea fi scos din grila de produse Apple

Apple planuieste sa scoata din vanzare iPad mini, tableta de 7,9 inci, disponibila inca din 2012. Bineinteles, tableta este acum la cea de-a patra generatie – iPad mini 4 – dar aceasta nu a fost actualizata corespunzator de la lansarea ei initiala din 2015.

Potrivit BGR, o „sursă apropiată a celor de la Apple” a menționat că mini-iPad-ul este eliminat din grila de produse Apple, deoarece vanzarile acestui device au scazut considerabil.

Ca dimensiune, mini-iPad-ul se află între iPhone-urile de 5,5 inch și iPad-ul de 9,7 inch (inclusiv versiunea Pro). Spre deosebire de anii 2012, 2013 sau de o mare parte a anului 2014, când nu existau iPhone-uri de 5,5 inci pe piață, iPad mini este acum într-o scadere se popularitate și se pare că, consumatorii sunt pur și simplu mai puțin interesați de mini-tabletele Apple (pe de o parte ii intelgem, avand in vedere cat costa aceasta tableta).

La începutul acestui an, Apple și-a schimbat oferta pentru iPad mini 4, astfel ca în prezent versiune de 128 GB (singura versiune care mai este vanduta) costa 399 de dolari in varianta cu WiFi si 529 de dolari in cea cu Wi-Fi + LTE.

Deocamdată, nu există niciun anunt oficial cu privirea la data exacta când Apple va înceta să mai vândă tableta iPad mini 4. De asemenea, nu este clar dacă compania a încetat deja să mai producă dispozitivul. Dar poate că vom primi o declarație oficială despre acest lucru în curând.

Spune si tu parerea...