Cum scapi de virusul Foto de pe Yahoo Messenger

Multi dintre prieteni mei mai putini cunoscatori in ale calculatoarelor au fost infectati cu virusul care circula mai nou pe internet.

In ce consta acest virus? Primesti un link de la un contact din lista de mess de genul Foto: si un link. Daca intri si rulezi fisierul salvat din respectivul fisier atunci ai capatat o frumusete de virus.

Ce poti face? In primult rand trebuie sa opresti functionarea programul care de fapt trimite invitatiile.

Tot ce trebuie sa faci este sa apesi Ctr+Alt+delete si sa selectezi sectiunea Procceses. In acel tab cauta fisierul infocard.exe, selecteaza si apasa end task sau end process.

Dupa ce ai facut acest lucru sterge urmatoarele fisiere:

C:\Windows\mds.sys
C:\Windows\mdt.sys
C:\Windows\winbrd.jpg
C:\Windows\infocard.exe

Te poti folosi de programul de genul  Malwarebytes Anti-Malware. sau Kaspersky Removal Tool pentru a face acelasi lucru.

6 comentarii


  1. deki nu imi apare infocard.exe :| dar mi s tr virusul intruna p mess nuj c are

  2. yubytika iti spun eu ce sa faci ;;)
    Intra pe hi5 sau pe mIRC si spune-le alora ca ai o mare problema de exprimare , ca nu stii sa scrii etc. Te vor ajuta !:)) Pitzipoancooo!!!

  3. desigur cel mai bine e sa fi preventiv. eu nu m-am infectat niciodata cu virusul asta desi am primit link-ul cu foto de la multi din lista mea. de obicei cand primesc un link de la cineva in mod instantaneu si fara sa nu-mi spuna nimic ii intreb despre ce e vorba. desigur ca nu sunt surpins cand aud raspunsul „nu da click ca e un virus”.

    prin urmare a lua masuri preventive e cea mai buna solutie. cand primiti un link de la cineva chiar si in mijlocul unei discutii intrebati persoana cu care discutati despre ce e vorba. virusul despre care se vorbeste in articol trimitea linkuri in mod automat fara voia persoanei virusate.

    un alt lucru… daca tot v-ati virusat, dovediti macar putina responsabilitate. e un lucru iresponsabil sa continui sa stai logat pe messul virusat fara macar sa-ti anunti prietenii la ce sa se astepte. in plus daca nu stiti cum sa scapati de virus ati putea folosi unele site-uri demne de incredere in care va puteti loga pe mess fara riscul de a fi infectati. site-ul pe care-l recomand cu cea mai mare incredere e https://web.im (sau varianta mai lunga https://webmessenger.yahoo.com ). aceasta deoarece acest site e facut si intretinut chiar de yahoo. ati putea deasemenea incerca alte site-uri care va permit logarea la messenger pe propriul vostru risc. un exemplu in acest sens e https://meebo.com un site ce pare demn de incredere.

    succes si sa nu va mai aud ca v-ati virusat messu vreodata :)


Spune si tu parerea...