Cum sa maresti viteza de incarcare a site-ului tau

Acum 2 zile vorbeam de faptul ca viteza de incarcare a paginilor web a devenit unul dintre cei peste 200 de factori care influenteaza pozitia din motorul de cautare.

Ce poti face pentru a putea sa ai un site care se incarca cat mai repede?

Pentru inceput va trebui sa faci o analiza a site-ului tau si apoi sa incerci sa il optimizezi cat mai bine.

Care sunt cativa pasi care ii poti face pentru a imbunatati viteza site-ului?

  1. Verifica viteza de executie a paginii web(a codului PHP, ASP sau ce folosesti)  si apoi optimizeaza query-urile cat mai bine. Un factor extrem de important este ca toate query-urile facute in baza de date sa aiba indecsi corecti.
  2. Verifica cat de repede se incarca pagina cu diferite unelte special concepute pentru acest aspect. Page Speed este un addon foare bun pentru Firefox si te poate ajuta sa detectezi problemele aparute.
  3. Verifica sistemele de cache si ai grija ca orice cod care ruleaza inutil sa fie scos.
  4. Verifica configurarile de la Apache sau orice alt webserver folosesti sa trimita spre browser un header corect de cache.(in curand voi face si un articol unde voi explica cum poate fi configurat modul DEFLATE si cum pot fi setati corect paramentri de cache).

Voi ce credeti ca ar fi bine de facut pentru un site cat mai rapid?

4 comentarii

  1. buna cum pot mari viteza unui site pe care l-am facut si merge cam greoi site-ul nu egata inca am pus pe el poze si nu stiu sigur daca am facut bine,eu am incarcat mai multe puze pe o pagina adica vreo 2000 am facut bine sau nu
    multumesc

  2. Author

    @misu
    Chiar articolul de mai sus spune acest lucru… ce trebuie sa faci…



Spune si tu parerea...