Cum deblochezi o persoană pe Facebook: Ghid pas cu pas

Fie că ai blocat o persoană în urma unei neînțelegeri temporare, fie că ai făcut-o din greșeală în timp ce explorai setările de confidențialitate, Facebook îți permite să revii oricând asupra deciziei. Deblocarea unui utilizator îi restabilește acestuia vizibilitatea profilului tău, însă implică anumite aspecte importante pe care este bine să le cunoști înainte de a parcurge procedura.

Ce se întâmplă când deblochezi pe cineva pe Facebook

Înainte de a debloca o persoană din listă, reține următoarele reguli stabilite de platforma Meta:

  • Nu redeveniți automat prieteni: Blocarea a șters automat persoana respectivă din lista ta de prieteni. Deblocarea nu reactivează prietenia; dacă dorești să fiți din nou prieteni pe Facebook, va trebui să îi trimiți o nouă cerere de prietenie (sau să aștepți să o trimită ea).
  • Vizibilitatea postărilor: Persoana deblocată va putea din nou să vadă conținutul profilului tău care este setat cu vizibilitate „Public” și să interacționeze cu el conform setărilor tale generale.
  • Regula de așteptare de 48 de ore: Facebook impune o pauză de securitate de 48 de ore după deblocare. Dacă te răzgândești, nu vei putea bloca din nou același utilizator decât după expirarea acestui interval de două zile.
  • Etichetare și căutare: Utilizatorul te va putea căuta din nou după nume în bara de căutare Facebook și te va putea eticheta în postări sau fotografii.
Citeste si:  Cum să recuperezi fișierele șterse sau formatate accidental în Windows

Cum deblochezi o persoană din aplicația Facebook pe telefon (Android și iPhone)

Interfața aplicației mobile oferă acces rapid la lista de profiluri blocate:

  1. Deschide aplicația Facebook pe smartphone.
  2. Atinge pictograma meniului (cele trei linii orizontale sau poza ta de profil din colțul dreapta-sus pe Android, respectiv dreapta-jos pe iOS).
  3. Derulează în jos și apasă pe Setări și confidențialitate (Settings & Privacy), apoi selectează Setări (Settings).
  4. Derulează la secțiunea Public și vizibilitate (Audience and visibility) și alege opțiunea Blocare (Blocking).
  5. Vei vedea lista completă a persoanelor blocate pe contul tău. Caută numele dorit și apasă pe butonul Deblochează (Unblock) situat în dreptul acestuia.
  6. Va apărea o fereastră de avertizare care îți reamintește regulile platformei. Apasă din nou pe Deblochează pentru a confirma decizia.
Citeste si:  Cum dezactivezi modul Protecție dispozitiv furat pe iPhone

Cum deblochezi o persoană de pe calculator sau laptop (Facebook Web)

Dacă utilizezi versiunea pentru desktop a platformei, pașii sunt la fel de intuitivi:

  1. Accesează facebook.com într-un browser și conectează-te la contul tău.
  2. Fă clic pe fotografia ta de profil din colțul din dreapta-sus al ecranului.
  3. Selectează Setări și confidențialitate, apoi apasă pe Setări.
  4. În meniul lateral din stânga paginii, fă clic pe secțiunea Blocare (Blocking).
  5. În zona centrală, la secțiunea Blochează utilizatori (Block users), apasă pe Editează (sau consultă direct lista de utilizatori blocați).
  6. Găsește persoana dorită și fă clic pe linkul Deblochează de lângă numele acesteia, apoi confirmă în caseta de dialog afișată.
Citeste si:  Cum ștergi definitiv contul de Telegram: Ghid pas cu pas

Diferența dintre blocarea pe Facebook și blocarea pe Messenger

Este util de menționat că Meta tratează separat conversațiile private și contul principal:

  • Dacă ai blocat pe cineva doar pe Messenger, persoana nu îți poate trimite mesaje directe sau apeluri audio/video, însă poate vedea în continuare profilul tău de Facebook, postările și comentariile.
  • Pentru a debloca doar conversația din Messenger, deschide aplicația Messenger, apasă pe fotografia ta de profil > Confidențialitate și siguranță > Conturi blocate și elimină restricția dorită.

Leave a Reply