Recent am scris un articol despre cum poti face un print screen pe Windows dar totusi consider ca acest subiect nu este incheiat. M-am gandit sa fac o lista cu programele gratuite care te pot ajuta sa faci captura la ecranul tau si sa poti de asemenea edita acele imagini. In continuare va voi prezenta diferite programe care fac print screen si care te ajuta sa copii doar o anumita parte din ecran foarte usor.

Screenshot Captor suportă sa faci print screen la ecrane multiple, ecran complet,  la fereastră, zone dreptunghiulare şi zone fixe de pe ecran. Poti sa faci print sceen fie din taste sau din meniul de programe. Cursorul poate fi inclus sau exclus in poza. Odată facut print screen programul poate salva în mod automat imaginea, imprima imaginea sau trimite prin diferite programe de genul celui de email. Acest program are multe facilitati si poate fi considerat un program destul de avansat de facut print screen.

Citeste si:   5 utilitare de editat/modificat pozele

DuckCapture te poate ajuta sa faci print screen fie la o zona, fereastră sau obiect şi de asemenea la tot ecranul. Am găsit acest program uşor de folosit si cu toate ca nu are un editor de imagine totusi poate fi folosit intr-o masura mare.

SnapDraw  este un program de capturare a ecranului si de a face adnotari pe imagine. Suporta doar print screen la ecran sau fereastra dar imaginea apoi poata fi modificata cum doresti. Exceleaza prin programul de editare a imaginilor si prin optiunile pe care acesta le are. Imaginile pot fi salvare, trimite pe email sau prin FTP. Nu exista o optiune directa de printare la imprimanta.

Citeste si:   1AVCapture - program gratuite de capturat imagini și filme(promoție)

Lightscreen face print screen la ecran si la fereastra din scurtaturi sau cu bara de stare. Suporta anumite optiuni cu privire la monitoare multiple si cu privire la cursorul mouse-ului.

Cropper este un program specializat pentru a captura diferite parti din ecran. Poti face print screen cu acest program  la intregul ecran, o fereastra sau doar o portiune dreptunghica. Odata cu imaginea salvata se face automat si o imagine de thumbnail, o imagine mica ce poate fi folosita.

Screen Grab Pro este un alt program care te lasa sa faci print screen cu doar un click la o fereastra, intreg ecranul sau la o anumita regiune.Dupa ce ai capturat imaginea poti automat sa o editez in editorul tau de imagine.

Citeste si:   Cum sa tii familia in siguranță cu un selfie?

Voi ce alte programe folosit de capturare a ecranelor?

1 COMENTARIU

  1. eu folosesc optiunea de la messenger… este destul de practica atunci cand imi este lene sa apas print screen al tastaturii si sa dau paste in paint sau photoshop, in jocuri (adica extrem de rar pentru ca nu prea ma joc) folosesc fraps…..

Spune si tu parerea...