Este normal sa transpire geamurile iarna?

Intrebarea este cat se poate de pertinenta. De ce? De fapt intrebarea spune totul. Este logic nu? De ce nu transpira geamurile vara ? Pentru ca temperaturile sunt mereu apropiate (interior-exterior). Iarna insa cand afara sunt -5 grade iar in interior 20 este la fel de normal sa transpire geamurile pe interior. Atentie: nu intre sticla. Daca transpira intre sticla atunci geamul are un defect, nu este etans de exemplu.. Atunci concluzia este ca este normal ca geamul sa transpire iarna pe interior, indiferent de geam, ca e scump ca e ieftin acesta poate transpira..

Totusi aceasta nu inseamna ca nu putem face nimic pentru a remedia aceasta problema sau sa mai reducem din intensitate, evitand astfel aparitia egrasiei.
-Cauza: este condensarea vaporilor de apa din incapere pe suprafata rece a geamului.
-Nu ai cum sa transformi geamul in sursa de caldura  si astfel sa nu mai transpire. Solutia ramane mentinerea unei atmosfere mai uscate in locuinta. Cum se face asta: nu lasa usile la bucatarie si baie deschise, folosind hota la bucatarie respectiv un ventilator la baie, nu lasa  haine la uscat in interior, aeriseste de mai multe ori pe zi in reprize scurte, eliminand plantele din casa, folosind dezumidificatoare.
Daca esti acum in constructie monteaza caloriferul sub geam si fa tot posibilul ca glaful sa nu fie prea mult scos in afara si sa opreasca caldura care se ridica spre geam.
Daca geamurile transpira ai un motiv sa te bucuri: inseamna ca geamul tau este etans si nu vine frigul de afara, insa nu lasa bucuria sa iti strice si aspectul glafurilor sau a peretilor.(mucegaiul)

Poti cumpara panouri solare si pompe caldura la cele mai bune preturi. Cumpara  panouri solare produse de Ferroli si pompe de caldura

Spune si tu parerea...